Vegan goulash met seitan en paprika

Vegan goulash met seitan en paprika

Goulash is een traditioneel Hongaars gerecht. Eigenlijk is het een maaltijdsoep, maar wij kennen het eerder als stoofpot. Ook ik koos ervoor om het als stoofpot op te dienen en uiteraard met seitan in plaats van vlees. Je kunt hier heel makkelijk een dikke, hartige, soep van maken door een halve liter groentebouillon toe te voegen.

Vegan goulash met seitan en paprika

6 februari 2020
: 4
: Makkelijk

Auteur:

Ingrediënten
  • 2 uien, in halve maantjes
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 450 gr seitan, in hapklare stukken
  • snuifje cayennepeper
  • ¼ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 400 gr gepelde tomaten uit blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml groentenbouillon
  • zout naar smaak
Bereiding
  • Stap 1 Stoof de ui en paprika met wat zout in een scheutje olie op middelhoog vuur voor zo’n 10 minuten.
  • Stap 2 Voeg de seitan toe en bak verder zonder deksel zodat de seitan licht bruint bakt.
  • Stap 3 Voeg de look en kruiden toe en laat nog een minuut verder stoven.
  • Stap 4 Voeg de tomaten, tomatenpuree en groentenbouillon toe en laat één à twee uur op een zacht vuur pruttelen.
  • Stap 5 De goulash is lekker met gebakken aardappels of rijst. Je kunt van dit recept heel makkelijk ook een dikke, hartige, soep maken door een halve liter groentebouillon toe te voegen.

Vegan Goulash | De Groene Keuken

Glutenvrij?

Dat kan ook! Ik maakte afgelopen zomer de goulash met jackfruit in plaats van met seitan, voor een brunch ten voordele van Bite Back.

Neem hiervoor 1 blik jackfruit (de gezoute versie, niet de zoete) en spoel het jackfruit onder koud water. Snijd de harde punten er vanaf en haal de zaden eruit. Verwarm wat olie of sojaboter in een pan op hoog vuur en doe het jackfruit erin. Kruid met ongeveer 1 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder en zout en peper. Bak tot het goed droog is. Voeg dan 1 el sojasaus, 2 tl liquid smoke (als je dit niet hebt, voeg dan wat extra gerookt paprikapoeder toe) en een flinke scheut ahornsiroop toe. Voeg het vervolgens toe aan de paprika en ui en volg verder het recept. Ik haalde voor het op smaak brengen van het jackfruit inspiratie bij VeGuru!

Smakelijk!

P.S. Overschotjes zijn megalekker met stevig en knapperig brood.

Probeer je de goulash uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤ 

Vegan Goulash | De Groene Keuken



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *