Het ultieme feestrecept: Hartige vegan bladerdeegrol

Een volledig feestmenu op tafel zetten, ik vind het heerlijk. Zeker als ik er zelf nadien ook van kan genieten met mijn geliefden. Het hoeft zelfs niet te ingewikkeld te zijn, soms ben ik al blij met vol-au-vent en aardappelkroketten. Of als hapje vegan worstjes in een korstje van bladerdeeg.

Een tijd geleden maakten Olga en ik de “Feest” editie van De Groene Keuken Magazine… Van de heerlijke hapjes tot de lekkerste chocolade-mokkataart. Mijn favoriet gerecht uit de feesteditie blijft onderstaande bladerdeegrol met uiensaus (zonder de uiensaus is het ook lekker, maar alleen aardappeltjes met de saus is eigenlijk al een feestmaal voor mij). Alle recepten vind je in het magazine, dat gratis online staat.

Hartige bladerdeegrol | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

HARTIGE BLADERDEEGROL

1 pak vegan bladerdeeg
140 gr groene linzen
1 laurierblad
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 stengel selder, fijngesneden
1 grote wortel, fijngesneden
200 gr (diepvries)spinazie
200 gr champignons, in schijfjes gesneden
1 tl (gedroogde) tijm
1 tl gedroogde basilicum
4 zongedroogde tomaten, fijngehakt
1 el lijnzaad
2 el havermout
peper & zout

Kook de linzen in 20 minuten gaar met een laurierblad.

Stoof ondertussen de ui voor 5 minuten op een middenhoog vuur. Voeg hier de look, selder, wortel en spinazie aan toe en stoof nog 10 minuten. Voeg de champignons, tijm, basilicum en peper toe, stoof 5 minuten. Zet het vuur af en doe de zongedroogde tomaten, lijnzaad, de linzen en havermout erbij. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220°C (of volg de aanwijzingen van het pak bladerdeeg).

Rol het bladerdeeg open en giet het linzenmengsel hierop. Doe dit beetje bij beetje, het kan zijn dat er wat mengsel overblijft, je moet namelijk het bladerdeeg nog dicht kunnen rollen. Zorg dat je aan de uiteinden wat bladerdeeg overhoud, ook aan de zijkanten moet een flink stuk overblijven. Sla de uiteinden dicht en rol dan de zijkanten over het mengsel. Je hebt nu een mooie bladerdeegrol.

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP: Heb je linzenmengsel over? Prak (of mix) de helft fijn en roer er wat bulgur door. Zet 30 minuten in een oven van 180°C: linzenpaté!

Hartige bladerdeegrol | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Zin in zoet? Probeer dan deze heerlijke chocolade mokkataart!

Chocolade Mokkataart | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15



4 thoughts on “Het ultieme feestrecept: Hartige vegan bladerdeegrol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.