Soms kan je niets beter gebruiken dan een simpel gerecht. Een gerecht vol groenten weliswaar. En dat zijn deze geroosterde zoete aardappelen en rode bieten, op smaak gebracht met kruiden en knoflook.
Geroosterde zoete aardappelen en rode biet
4 personen
4 grote zoete aardappelen
10 rode bietjes
1 kleine bol knoflook
een handvol tijm en rozemarijn
olijfolie
peper
zout
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de donkere plekjes uit de zoete aardappelen maar laat de schil eraan. Snijd ze in stukken van 1/8 of 1/16, afhankelijk van hoe groot ze zijn, ze moeten eruit zien als grote frieten. Schil de rode bieten en snijd ze in 4 of 8 stukken. Leg ze in een grote ovenschaal.
Neem de bol knoflook en snijd deze in zijn geheel in schijfjes. Je moet de schil er niet helemaal rond uit doen, zo blijven ze beter samenhangen en geven ze hun smaak goed af. Doe de knoflook bij de zoete aardappel en rode biet.
Verdeel de kruiden over de groenten, peper en zout naar smaak.
Giet een beetje olijfolie over de groenten en meng ze door elkaar.
Zet ze een 50 minuutjes in de oven tot ze gaar zijn maar nog een beetje knapperig.
Lekker met aardappelpuree en een fris slaatje.
Bedoel je gekookte rode bieten als ingrediënt of rauw?
verse, rauwe, rode bietjes 🙂 ze garen in de oven.
Als je ze gaat maken: smakelijk!