Ovenfrietjes

Vorige week had ik weer zin in frietjes. Dat heb ik regelmatig. Maar ik probeer meestal aan die zin te weerstaan. Ik bleef echter zin hebben in friet, dus maakte ik mijn ovenfrietjes nog een keer. Gezonder, want niet gefrituurd in bakken olie. HEERLIJK!

Ovenfrietjes | De Groene Keuken

Ovenfrietjes

ong. 0,6 kg aardappels*
beetje zonnebloemolie
zout
peper
paprikapoeder
tijm

Verwarm de oven voor op 200°C.
Als het biologische aardappels zijn, kun je de schil eraan laten, was ze dan goed. Geen biologische aardappels? Schillen.
Snijd ze vervolgens in ‘rustieke’ frieten en laat ze uitlekken op een propere vaatdoek. Dep ze droog en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Sprenkel er wat zonnebloemolie overheen (ik gebruik 1 à 2 eetlepels voor dit recept).
Strooi vervolgens het zout, peper, paprikapoeder en de tijm eroverheen.**
Zet ze 30 à 40 minuten in de oven en roer regelmatig.

  • Dit recept lukt het best met bloemige aardappels. Maar ook met vastkokende aardappels lukt dit, het kan wel zijn dat je ze dan iets langer in de oven moet laten staan.
    ** Probeer dit recept gerust eens met andere kruiden. Ook lekker met wat cayennepeper of chilipeper voor een pittige versie! Of basilicum en oregano voor een mediterraanse versie.

Serveer met heerlijk vegan stoofvlees of vegan vol-au-vent! Ook lekker met een volle lepel tartaar erbij.
Je kan ook wat traditioneler gaan en er een smakelijke vegan burger bij presenteren. Laat je gaan –> Instant Inspiratie!

Ovenfrietjes | De Groene Keuken



9 thoughts on “Ovenfrietjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.