BE Vegan schreef eind april een wedstrijd uit om met de creatiefste en origineelste vegan burger op de proppen te komen. Toen ik het zag besloot ik meteen dat ik zou deelnemen. Maar uiteraard stelde ik mijn gegoochel met ingrediënten om de ‘perfecte’ vegan burger te maken uit en nog meer uit. Tot het uiteindelijk 21 mei was (de laatste dag om je recept in te sturen) en ik snel iets uit mijn mouw getoverd heb. Deze burger is dus niet perfect en ik had heel wat creatiever kunnen zijn, maar het recept is makkelijk te maken en het is lekker (ahja, het is met kikkererwten!). Eet dus morgen een overheerlijk vegan burger, of het nu deze is of een andere, want het is Vegan Burger Day!
Asian inspired chickpea burger
4 burgers
240 gr gekookte kikkererwten
2 teentjes look, fijngesnipperd
3/4 à 1 tl gember, fijgesnipperd
1/2 tl korianderzaad, gemalen
1 tl gemalen lijnzaad
1 1/2 tl tahin
1 tl citroensap
1 1/2 tl tamari
2 el boekweitbloem (of gewone bloem)
1/4 rode ui, fijngehakt
1 wortel, geraspt
1/2 cup verse koriander
snuifje cayennepeper of chilipoeder
snuifje zout
200 gr warmoes*
tamari
4 burger buns
ketchup
Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een staafmixer. Zorg dat je niet alles fijn mixt zodat je wat meer textuur overhoudt in je burgers.
Maak er 4 burgers van en bak ze in wat olie op een hoog vuur.
Snijd de stelen uit de warmoes en bak deze zo’n 5 minuten op een hoog vuur met een scheutje tamari. Stoof vervolgens het blad ong. 3 minuten op middenhoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe wat ketchup op je burger buns, leg hier de burger op, snijd de warmoesstelen in stukjes en schik ze samen met het warmoesblad op je burger. Enjoy!
*Als je geen warmoes vindt, kun je ook spinazieblaadjes gebruiken.
Yumm! Ik heb jarenlang geen burgers zelf gemaakt, maar nu heb ik de smaak te pakken. Deze probeer ik zeker ook eens!
Dat ziet er inderdaad heerlijk uit, Sara! Ik ga deze ook zeker uittesten… Merci om het recept te delen!