Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine

Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine

Mijn eerste idee voor een (hart)verwarmend gerecht was een vegan chili met veel bonen, dikke tomatensaus, veel ui, paprika en flink wat chilipoeder. Maar eerder deze week werd ons al een heerlijke chili geserveerd door een supervrouw. Twee keer chili op een week zou een beetje teveel van het goede zijn, maar gelukkig had ik nog voldoende ingrediënten in huis om een zalige pasta te maken. Pasta maakt mij altijd blij, of het nu een koude pasta is in de zomer, een snelle spaghetti op een drukke dag of een hete penne op een koude druilerige dag.

RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine | De Groene Keuken

Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine

26 september 2015
: 2

Auteur:

Ingrediënten
  • 350 g volkoren penne (of pasta naar keuze), gekookt
  • 3 grote tomaten, in grove stukken
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 2 teentjes look
  • 1 el tomatenpuree of 2 zongedroogde tomaten
  • 1 bakje / 250 gr kastanje champignons, in schijfjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 1/2 tl groentenbouillonpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 aubergine, in blokjes
  • peper en evt. cayennepeper
Bereiding
  • Stap 1 Doe de tomaten, paprika, look en tomatenpuree in een blender of gebruik een staafmixer om ze fijn te hakken. Blijf mixen tot het een vloeibare saus wordt.
  • Stap 2 Stoof de champignons in een beetje olie gaar.
  • Stap 3 Doe de tomatensaus, bouillonpoeder en kruiden bij de champignons. Laat op een half uur op zacht vuur pruttelen zonder deksel.
  • Stap 4 Verhit wat olie in een andere pan op hoog vuur en bak hier de aubergine in voor zo’n 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog een kwartier verder pruttelen.
  • Stap 5 Roer de pasta door de saus en serveer, eventueel, met wat olijven en Violife Prosociano!

RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine | De Groene Keuken



1 thought on “Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.