#VeganMoFo #4
Woensdag maakte ik iets wat ik al eerder had gemaakt uit Elke Dag Supergezond van Heidi Swanson, namelijk de broccoli gribbiche. Nu zit dit gerecht normaal tjokvol met ei, maar omdat het er wel ontzettend lekker uit zag maakte ik het eens klaar. Ondertussen heb ik de vegan versie van dit recept helemaal naar mijn smaak gemaakt en wil ik het jullie niet onthouden. Ik vind het nèt iets lekkerder met The Vegg erin, maar daarzonder is het ook al goed. Als je geen The Vegg hebt, kun je ook kala namak (zwart zout) gebruiken of het gewoon weglaten. Ik serveerde dit gerecht trouwens simpelweg met een lapje gebakken seitan. Het is het lekkerst als je dit lapje in stukjes snijdt en gewoon onder de aardappels en broccoli mengt.
Broccoli Gribbiche
2 flinke eters
Gebaseerd op het recept uit Elke Dag Supergezond – Heidi Swanson
500 g krielaardappels
2 broccoli’s
zout
1 teentje look, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
3 el extra vierge olijfolie
2 el rode wijn azijn
1 tl mosterd
1 el The Vegg
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 el verse bieslook, fijngehakt
peper
Was de aardappels goed af, schil ze niet maar schrob ze droog (eventuele plekjes o.d. kun je wel wegsnijden). Snijd ze in de helft en leg ze op een bakplaat, strooi er wat zout over en zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C voor 15 minuten.
Snijd de broccoli in roosjes en leg deze op een andere bakplaat. Zet deze na de 15 minuten van de aardappelen, ook in de oven, en laat de broccoli en aardappelen nog 15 minuten op 200°C in de oven staan.
Doe de sjalot en look in een kommetje en giet hier de wijnazijn, olijfolie en mosterd bij, mix goed door elkaar. Voeg The Vegg, peterselie, bieslook en peper naar smaak toe en meng nog eens goed door elkaar.
Wanneer de aardappelen en broccoli uit de oven komen, doe je ze in een grote kom en voeg je de dressing toe. Meng goed door elkaar en serveer.
Ik ben benieuwd hoe het smaakt, ziet er in ieder geval zalig uit 🙂
Heerlijk boek overigens van Heidi Swanson!
Je moet wel van mosterd en een beetje zurige dressing houden, ik vind dat zelf geweldig.
Echt een prachtig boek ja,haar blog is ook zo mooi 🙂
Ik heb nog nooit gribiche op, maar je eivrije versie ziet er goed uit! Mooi bordje ook. 🙂
Thanks, het is een heel bord hoor, eerder een serveerschotel 🙂
Ha, nu je het zegt. Anders waren het wel héél kleine aardappeltjes en broccoli. 😀
looks so beautiful – always looking for new ways to eat broccoli that don’t destroy the lovely green and I love the potatoes too
Thanks 🙂 The broccoli stays perfectly crunchy in this recipe, it’s a great combination.
Dit is makkelijk en erg lekker! De vinaigrette (met the vegg) was een beetje te dik, dus ik heb er een scheutje water bij gedaan en nog wat extra zwart zout. Echt een receptje om bij te houden!