Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus

Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus | De Groene Keuken

Het mag dan alweer eventjes geleden zijn dat ik nog iets postte, maar ik vlieg er meteen weer in met een recept. Het is weer zo’n recept dat niet te moeilijk is, weinig moeite kost en ideaal is om de venkel die in het groentepakket zat weg te werken.
Of blijft venkel alleen bij mij in de koelkast liggen? Feit is dat ik niet zo zot ben van venkel. Ik kan een héél klein beetje door een salade wel appreciëren, maar de anijssmaak gaat snel overheersen en dat vind ik niet zo tof. Voor diegenen die ook niet zo geweldig gek zijn op de felle smaak van venkel heb ik dé oplossing. Een tijdje stoven in een pan, et voilà, weg met de anijssmaak maar wel nog altijd een lekkere volle smaak.

Zo alleen maar venkel is een beetje triest (hoewel, ook lekker). Daarom stoof ik m samen met een dikke ui in wat olijfolie, maak er een simpele tomatensaus bij en trek een blik kikkererwten open. Nog beter is natuurlijk zelf een kop kikkererwten te koken, dat zal ik volgende keer doen. Hier geserveerd met pasta, maar het is ook lekker met rijst of een ander graan.

Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus | De Groene Keuken

Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus
2 personen

2 à 3 venkelknollen
1 dikke ui

olijfolie
200 g tomatenvlees*
+/- 1 tl oregano
+/- 1 tlbasilicum
peper
1 blik kikkererwten of 1 grote kop gekookte kikkererwten
evt. verse basilicum

Snijd de ui in ringen en stoof deze op een laag vuurtje in wat olijfolie.
Snijd de venkelknollen in partjes (elk stuk telkens in de helft), voeg deze bij de ui en maal er wat verse peper over. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen.
Doe ondertussen het tomatenvlees in een kleine kookpot met wat oregano, basilicum en peper. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.
Roer regelmatig met een houten lepel door de venkel. Wanneer deze uit elkaar begint te vallen en heel zacht is, is hij klaar.
Warm de kikkererwten op door deze de laatste 10 minuten door de tomatensaus te roeren.
Serveer met pasta of rijst en wat verse blaadjes basilicum.

* Ik heb al heel wat verschillende soorten pasata, tomatenblokjes e.d. geprobeerd, maar deze potten bio-tomatenvlees van Delhaize zijn mijn favoriet om een heerlijke tomatensaus van te maken.

Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus | De Groene Keuken2 thoughts on “Gestoofde venkel met kikkererwten en tomatensaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *