#VeganMoFo #11
Ik had geen flauw idee wat ik vandaag moest maken, ook niet zo veel keuze tussen de bloemkool en groene kool die nog in de koelkast lagen. Ik haalde enkele kookboeken boven om wat inspiratie op te doen, maar dit bracht me niet veel verder. Mijn brein besloot dus om zelf maar een inspanning te doen en wonder boven wonder werkte het ; -). Ergens twijfelde ik of het een geslaagd recept zou worden, maar het werd erg lekker. Uiteraard is een groot pluspunt dat het weer supersimpel is en in een handomdraai klaar. Als je trouwens niet zo gek bent van groene kool, probeer dan dit recept eens. Vroeger hield ik ook helemaal niet van groene kool, vooral omdat het gekookt slap en papperig wordt. Als je de kool wokt, blijft deze lekker knapperig en bovendien heb je dankzij de curry er een lekker kruidig smaakje bij.
Gewokte groene kool met curry
1 ui, in fijne ringen gesneden
1 teentje look, fijngesnipperd
1 groene kool, in reepjes gesneden
1 pakje soja- of rijstroom
3 el currypasta
snuifje cayennepeper
peper
Doe wat kokosolie in de wok en laat de ui 5 à 10 minuten garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de look eraan toe en laat nog 1 à 2 minuutjes verder garen.
Voeg de groene kool toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Wanneer de kool gaar genoeg is, voeg je de sojaroom, currypasta en kruiden toe. Laat 1 minuut verder garen en neem van het vuur af.
Zoals je ziet serveerde ik de groene kool met pasta, maar ik denk dat het ook erg lekker is met rijst en bv. gebakken tofu.
Smakelijk!
Dit ga ik morgen maken! Had een groene kool waar ik nog geen ideetjes voor had. 🙂