Vegan Italiaanse Kikkererwtenburger

Ah, zondag, de perfecte chilldag! Tenzij je vanalles gepland hebt, of actie voert voor de sluiting van het dolfinarium, dan is deze dag minder chill. Maar voor al die zondagen dat ge eigenlijk met uw lui gat in de zetel ging blijven zitten (schaam u niet, ’t is nodig af en toe), zie hier deze burger! ’s Avonds moet er toch eten op tafel komen – of op uw schoot in de zetel, dat mag ook – dus dan kun je evengoed iets lekker en gezond klaarmaken. Deze burger is ook nog eens snel klaar, dus je hebt nog tijd genoeg om te genieten van een luie zondag.

Zelf vind ik m het lekkerst tussen een broodje met wat saus, sla, wortel en flink veel gebakken (rode) ui (voor de liefhebbers past tomaat daar ook bij, maar ik heb een hekel aan rauwe tomaat). Je kunt deze kikkererwtenburger ook prima eten als vleesvervanger en deel van de heilige drievuldigheid, met patatjes en groenten dus. In blokjes of verkruimeld als onderdeel van een salade is hij trouwens ook een aanrader, zeker als je die blokjes nog wat extra krokant bakt.

Italiaanse kikkererwtenburger | De Groene Keuken

Als je trouwens houdt van andere kruiden, kun je daar wat mee spelen. Of in plaats van geraspte wortel kun je ook eens geraspte courgette proberen!

Italiaanse kikkererwtenburgers
4 burgers

1 blik / 240 g kikkererwten
1 à 2 teentjes look
½ tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde oregano
½ tl paprikapoeder
snuifje zout en peper
1 tl sojasaus
1 tl appelazijn
4 zongedroogde tomaten
1 geraspte wortel
2 el (boekweit)bloem

4 broodjes
2 rode uien
komkommer
sla
tomaat
ketchup
veganaise

Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom. Snipper de look en de zongedroogde tomaten fijn en doe deze bij de kikkererwten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix met een staafmixer. Mix niet alles fijn, zodat je wat meer beet hebt.
Verdeel de mengeling in vier en maak er vier burgers van.
Bak de burgers in wat olie, ongeveer 4 minuten aan elke zijde.
Snijd ondertussen de uien in halve maantjes en stoof ze gaar in wat olie.
Snijd de broodjes in twee, doe er wat ketchup en/of veganaise op. Leg hier de gebakken burgers op. Snijd de groentjes in de gewenste dikte en leg ze op de burgers, werk af met de ui.

De burgers zijn krokant vanbuiten en zacht binnenin.

Smakelijk!

Italiaanse kikkererwtenburger | De Groene Keuken

Heb je deze burger uitgeprobeerd? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken <3 

BewarenBewaren



3 thoughts on “Vegan Italiaanse Kikkererwtenburger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.