Mini-Brood-Pizza’s

Mini-Brood-Pizza’s, of wat te doen met overgebleven brood?

Hebben jullie dat ook soms? Te veel broodjes meegebracht van de bakker? Jammer is dat ze de dag erna altijd veel te papperig zijn of net te hard. Uiteraard kan je ze gewoon in twee snijden en in de broodrooster steken om er vervolgens een lekkere laag choco (die dan heerlijk smelt) of vers gemaakte gelei op te smeren.

Wat ik echter het lekkerst vind is om er mini-pizza’s van te maken. Het is supersimpel:

Mini-Brood-Pizza’s
Om te beginnen kijk je wat je nog in de koelkast liggen hebt van groenten, tofu- of seitanworst en beleg. Dit keer had ik nog olijven die op moesten, een tofuworst en artisjok. Kleine blikjes tomatenpuree zijn altijd handig.
Je verwarmt de oven voor op 200°C en snijd de oude broodjes in de helft.
Je neemt een blikje tomatenpuree, doet dit in een kleine kom en lengt aan met water tot je de gewenste consistentie hebt. Voeg hier wat verse of gedroogde kruiden aan toe zoals basilicum, oregano, peper en look. Dit smeer je op elke helft van de broodjes.
Neem je groenten en/of beleg en leg dit op de pistoléts. Zet ze 5 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven. Als je een grill-functie op je oven hebt, is het interessant om deze nog 1 of 2 minuten op te zetten op het laatst, hier worden de mini-pizza’s lekker krokant van.

Ik vind dit vooral erg lekker met lang Turks brood. Als ik langs de Turkse bakker passeer breng ik altijd speciaal zo’n brood mee om er de dag nadien mini-pizza’s van te maken (je kan ze dan zo groot of klein snijden als je wilt).

Wat kan je zoal op de pizza’s doen? Mijn absolute favorieten zijn artisjokharten (kan je vers, in blik of in bokaal kopen) en ajuin. Spinazie, olijven, paprika en uiteraard verse tomaat zijn ook erg lekker. Durf zeker te experimenteren met je favoriete groenten: broccoli, bloemkool, boerenkool, … Ook vegan beleg kan er soms lekker op zijn of als je echt niet zonder kaas kan, zijn er genoeg soorten vegan kaas die smelten. Persoonlijk vind ik Wilmersburger kaas een echte aanrader. En pesto of andere tapenades/dips natuurlijk!

Met overschotten van gewoon brood maak ik vaak “croques” of “toasties“. Gewoon iets lekker ertussen en het grill apparaat in. Eigenlijk kan dit met dezelfde dingen als je op de mini-pizza’s doet ;).1 thought on “Mini-Brood-Pizza’s”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *