Zoete aardappel en pastinaak uit de oven

Zoete aardappel en pastinaak uit de oven

Hmmm… Zoete aardappel. Ik ben er verzot op, ik vind het lekker als puree, gepoft, in soep, … Het is vooral heerlijk uit de oven. Gecombineerd met rode biet is mijn favoriet, maar met pastinaak is het ook erg lekker.

Zoete aardappel en pastinaak uit de oven

14 september 2014

Auteur:

Ingrediënten
  • 2 zoete aardappels
  • 3 pastinaken
  • 2 rode uien
  • 1 el tijm
  • 1 tl basilicum
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 teentjes look, in schijfjes gesneden
  • zongedroogde tomaat (of geroosterde rode pesto)
  • +/- 1 el citroensap
  • +/- 1 el sesamzaad
  • +/- 3 el gehakte hazelnoten
Bereiding
  • Stap 1 Snijd de zoete aardappel en pastinaak in frietjes en spreid ze uit op een ovenschotel.
  • Stap 2 Snijd de rode ui in halve ringen en strooi ze over de groenten heen.
  • Stap 3 Strooi hierover de tijm, basilicum, rozemarijn en look.
  • Stap 4 Zet in een voorverwarmde oven 190°C voor 40 minuten.
  • Stap 5 Roer af en toe door elkaar zodat alle zijnde gelijk bakken.
  • Stap 6 Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen.
  • Stap 7 Roer de zongedroogde tomaat of rode pesto erdoorheen, samen met wat citroensap, sesamzaad en de gehakte hazelnoten.

Lekker met couscous en groene linzen of een vegan burger.
De restjes zijn ideaal om de volgende dag als lunch te dienen.

Eet smakelijk!

Recept: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven | De Groene Keuken



2 thoughts on “Zoete aardappel en pastinaak uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.