Hmmm… Zoete aardappel. Ik ben er verzot op, ik vind het lekker als puree, gepoft, in soep, … Het is vooral heerlijk uit de oven. Gecombineerd met rode biet is mijn favoriet, maar met pastinaak is het ook erg lekker.
Zoete aardappel en pastinaak uit de oven
14 september 2014
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 3 pastinaken
- 2 rode uien
- 1 el tijm
- 1 tl basilicum
- 2 takjes rozemarijn
- 5 teentjes look, in schijfjes gesneden
- zongedroogde tomaat (of geroosterde rode pesto)
- +/- 1 el citroensap
- +/- 1 el sesamzaad
- +/- 3 el gehakte hazelnoten
Bereiding
- Stap 1 Snijd de zoete aardappel en pastinaak in frietjes en spreid ze uit op een ovenschotel.
- Stap 2 Snijd de rode ui in halve ringen en strooi ze over de groenten heen.
- Stap 3 Strooi hierover de tijm, basilicum, rozemarijn en look.
- Stap 4 Zet in een voorverwarmde oven 190°C voor 40 minuten.
- Stap 5 Roer af en toe door elkaar zodat alle zijnde gelijk bakken.
- Stap 6 Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen.
- Stap 7 Roer de zongedroogde tomaat of rode pesto erdoorheen, samen met wat citroensap, sesamzaad en de gehakte hazelnoten.
Lekker met couscous en groene linzen of een vegan burger.
De restjes zijn ideaal om de volgende dag als lunch te dienen.
Eet smakelijk!
beste, Ik wil dit heel graag maken maar weet niet voor hoeveel mensen dit recept is! Is dit voor vier personen?
groet, Angelique
Hi Angelique,
Het is al even geleden, maar ik denk dat het voor 2 personen is (eventueel met een beetje over voor de lunch de dag nadien :)).
Groetjes
Sara