27 Boeken in 2017 #readwomen

27 Boeken in 2017 #readwomen

Een “2017-post” op 31 januari, dat moet nog net kunnen.
Begin december vroeg ik op Instagram of ik moest schrijven over de boeken die ik in 2017 las. Ik kreeg er bijna alleen positieve antwoorden op. Op het begin van het jaar stelde ik mezelf als doel om 24 boeken te lezen (2 per maand dus) en ik eindige het jaar met 27 boeken op de teller. Na tijdens mijn studiejaren niet of nauwelijks te lezen, wordt het aantal nu telkens weer hoger. Heerlijk vind ik dat! Ik probeer ook steeds meer aandacht te besteden aan het lezen van boeken.

2017 was ook mijn jaar van #readwomen. Omdat vrouwelijke auteurs altijd veel minder onder de aandacht komen dan mannelijke auteurs en het vaak ook moeilijker hebben om gepubliceerd te worden, vond ik dat ik er wat extra aandacht aan moest besteden. Het speurwerk vond ik echt fijn en ik heb een aantal bijzondere schrijfsters ontdekt. Van Margaret Atwood en Chimamanda Ngzoi Adichie las ik al eerder iets, maar ze zijn nu tot mijn meest favoriete auteurs gaan behoren.

27 Boeken in 2017 #readwomen | De Groene Keuken

 1. Het beste boek dat ik las 
  Zonder twijfel: “The Hate U Give” – Angie Thomas (5/5). Het verhaal van de Black Lives Matter beweging door de ogen van één meisje. Heel simpel verteld, maar oh zo prachtig en echt een must-read om de hele beweging beter te begrijpen. Ik vond het een aangrijpend verhaal en heb het al aan veel mensen aangeraden.
 2. Het boek dat ik het minst graag las
  En ook het enige boek dat ik maar 2 sterren (van de 5) gaf in 2017: “Drie Sterke Vrouwen” – Marie NDiaye. Ik verwachtte echt zoveel van dit boek, maar het heeft me alleen maar teleurgesteld… Een veelbelovende achterflap, maar tamelijk povere verhalen.
 3. Klassieker
  Eindelijk (eindelijk, eindelijk) las ik “Ik weet waarom gekooide vogels zingen” – Maya Angelou (4/5). Dit boek stond al eeuwen op mijn te-lezen-lijst en ik vond het supergoed. Net zoals “The Color Purple” – Alice Walker (4/5). Beide aanraders!
 4. Young Adult fantasy
  Zo af en toe een YA-boek kan me echt wel smaken. En, ik had het nooit van mezelf gedacht, ik vind fantasy boeken eigenlijk echt leuk. Misschien is het ontstaan door Harry Potter? Geen idee. Maar De Kraaien serie – “List & Leugens” en “Kraai & Koninkrijk” van Leigh Bardugo (4/5) – kon me best bekoren.
 5. Teleurstelling van het jaar
  Het wordt spectaculair. Beloofd” – Zita Theunynck (3/5) beloofde spectaculair te worden, maar dat werd het niet. Het was nog steeds een mooi boek, maar ik miste diepgang.

27 Boeken in 2017 #readwomen | De Groene Keuken

En verder?
– The art of being normal – Lisa Williamson (4/5)
– Lady cop makes trouble – Amy Stewart (4/5)
– Persepolis – Marjana Satrapi (4/5)
– Witte tanden – Zadie Smith (3/5)
– De Meisjes – Emma Cline (4/5)
– Ochtend in Jenin – Susan Abulhawa (5/5)
– Fata Morgana – Chika Unigwe (3/5)
– Waar het licht is – Jennifer Niven (3/5)
– Gij nu – Griet op de Beeck (4/5)
– Bezoek van de knokploeg – Jennifer Egan (3/5)
– Goed of Slecht – Ali Land (3/5)
– Dodenrit – Magie Stiefvater (3/5)
– Zie de dromers – Imbolo Mbue (3/5)
– Weg naar huis – Yaa Gyasi (3/5)
– Toen David zijn stem verloor – Judith Vanistendael (4/5)
– Amerikanah – Chimamanda Ngozi Adichie (4/5)
– De blinde huurmoordenaar – Margaret Atwood (4/5)
Thuiskomen – Dorien Knockaert  (4/5)
– Alias Grace – Margaret Atwood (4/5)
– Het meisje dat uit de lucht viel – Heidi W. Durrow (3/5)

Als je een uitgebreider verslag wilt van bovenstaande boeken, kun je altijd op mijn Goodreads pagina kijken of het in een reactie vragen!

Wie heeft er nog goede boekentips voor mij? En heb jij ook Goodreads (dan kunnen we elkaar volgen ;-))? 10 thoughts on “27 Boeken in 2017 #readwomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.