Art d’Eco – Kelly Eeckhaut

Een tijdje terug liet ik al weten dat ik aan een geweldig project mocht meewerken. Wel, Art d’Eco is een prachtig boek geworden. Toen ik het éindelijk (want ik was ongelooflijk nieuwsgierig) kon vastnemen en inkijken, kon ik niets anders dan stilzitten en pagina voor pagina van boven tot onder bekijken.

Art d'Eco | Recensie op De Groene Keuken

 

Zelfs ik, met mijn creatieve onkunde, kreeg meteen zin om zelf oorbellen van petflessen of fietsbinnenbanden te maken. Ik wou zelfs een mooi kleed van een bommakleed proberen te maken, maar ik denk dat ik eerst de meer simpele dingen probeer, voor mijn eigen veiligheid en die van mijn omgeving. Je raadt dus al dat het eerste hoofdstuk (1) De ijverige recycleerkoninging getiteld is: hoe maak je van ‘afval’ leuke dingen.

Art d'Eco | Recensie op De Groene Keuken

Ik had het niet gedacht, maar hoofdstuk twee (2) De schone doe-het-zelfster is mijn favoriete hoofdstuk. Mijn deo maak ik reeds zelf, maar nu kan ik niet wachten om ook zelf zeep, scrub, body butter, shampootandpasta en meer leuks te maken. In sommige recepten wordt bijenwas gebruikt, maar Kelly geeft – zeer handig – op voorhand een aantal plantaardige alternatieven. Hier en daar wordt er ook honing gebruikt, maar meestal is ook hiervoor een alternatief (bv. een gezichtsmasker van honing of van klei).

Art d'Eco | Recensie op De Groene Keuken

En dan… aah… hét hoofdstuk voor de lekkerbekken (3) De zoete keukenprinses. Naast overheerlijke recepten van o.a. muffins, chocolademousse en bananenijs, vind je er ook enkele doe-het-zelf’s in terug. Ik ga zeker mijn eigen keukenrolvellekes maken (nu gebruik ik meestal een natte vod, ook hier geen keukenpapier), maar ook onderzetters en tasjes. Hoewel ik voor die laatsten wel wat aan mijn creative skills ga moeten werken. Oh, en uiteraard, ik vergeet bijna de Crêpes à la Sara! Mijn ultieme recept voor crêpes maar ook voor ontbijtpannenkoeken (mijn favoriet). Gek trouwens om mezelf in een ècht boek te zien staan, met uitleg over mezelf, en twee van mijn recepten.

Art d'Eco | Recensie op De Groene Keuken

Het vierde, en laatste, hoofdstuk (4) De opgewekte huis- en tuinmus zorgt voor heel wat inspiratie op het vlak van decoratie en interieur. Ik wil zelf een lapjesmatlapjesdeken of een prikbord maken. Maar wat ik meteen wil uitproberen is om zelf toiletbommetjes, was– en afwasmiddel te maken, want dat is nog net iets praktischer.

Art d'Eco | Recensie op De Groene Keuken

Art d’Eco is geweldig goed geschreven, Kelly heeft een enorm leuke schrijfstijl (de lezers van haar blog Ma vie en vert weten dat maar al te goed). Ik dacht eerst dat het was omdat ik een klein stukje heb meegewerkt aan het boek (en daardoor Kelly, Sofie en Evy leerde kennen), dat ik het zo’n tof boek vind. Maar het is simpelweg omdat Kelly je meeneemt in eco- en doe-het-zelfland. Het is fijn en laagdrempelig geschreven, supervlot leesbaar met stap-voor-stap uitgelegde DIY’s.
Een aanrader voor iedereen!

Art d’Eco is een uitgave van Davidsfonds Uitgeverij, telt 224 p. en kost €22,50. Te koop in diverse boekhandels, of uiteraard via Kelly!1 thought on “Art d’Eco – Kelly Eeckhaut”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.