Blogboek – Kelly Deriemaeker

Het is eens iets anders, zo een blogpost schrijven in de bib. Bij gebrek aan hippe koffieplekjes in de buurt (m.a.w. een cafeetje waar ze al gehoord hebben van sojamelk), gedraag ik me als een echte nerd en zoek ik in de bib een rustig plekje. Best moeilijk trouwens een rustig plekje vinden in de bib op een woensdagnamiddag (want ik schreef deze blogpost op een vrije woensdagnamiddag), want het is hier nogal druk en ik hoor de luidruchtige kinders tot op de tweede verdieping. Het zicht is hier wel tamelijk mooi en vooral typisch Vlaams, want niet alleen is er een kerk zes huizen verder, ik zie nog eens drie kerktorens boven de daken uitsteken vanop het leukste plekje dat ik hier heb kunnen veroveren. Ik betwijfel dat die kerktorens me gaan inspireren, maar het is wel fijn om eens van op een andere plaats te bloggen dan mijn zetel of keukentafel.

Recensie Blogboek, Kelly Deriemaeker | De Groene Keuken

Maar goed, de bedoeling is dat ik nu iets over het Blogboek van Kelly (Tales from the Crib) vertel. Het Blogboek is al bijna twee jaar oud en ik schaam me een beetje dat ik het nog maar net gelezen heb. Ik sta er namelijk zelf in! Allez, het is te zeggen, Kelly heeft me gebeld toen ze aan dit boek aan het werken was en heeft me gevraagd om wat over De Groene Keuken te vertellen. Het was een fijne en lange babbel en ik vind het jammer dat ik haar nog steeds niet in person gezien heb. Uiteindelijk heb ik een tijdje geleden dit leuke boek helemaal, van voor tot achter, gelezen. En daar ben ik blij om! De reden dat ik dit boek vanuit de plaatselijke bib schrijf is namelijk een ingeving dankzij het Blogboek.

Recensie Blogboek, Kelly Deriemaeker | De Groene Keuken

Er zijn zovéél redenen om dit boek te kopen of uit te lenen als je wilt beginnen met een blog, maar ook als je al blogt. Ondertussen blog ik namelijk al een aantal jaren en toch heb ik nog veel hieruit kunnen leren. Kelly heeft het o.a. over

  • je stem en onderwerp vinden
  • unieke content maken
  • jezelf organiseren
  • een blog opzetten
  • lezers zoeken
  • geld verdienen
  • troubleshooting

Recensie Blogboek, Kelly Deriemaeker | De Groene Keuken

Ik werd zelfs zo enthousiast over de inhoud, dat ik er papier en pen bij nam en velletjes vol genoteerd heb. Voor mezelf schreef ik op wat me belangrijk leek, wat ik zelf nog kan verbeteren en/of veranderen en ondertussen krabbelde ik ook een aantal ideeën voor toekomstige blogposts neer. Voor mij was dit het ideale boek om te lezen, ik had namelijk terug wat zin om te bloggen maar had nog een laatste schop onder mijn gat nodig om erin te vliegen. En die schop onder mijn gat, dat was het Blogboek. Mijn hoofd zit nu zo boordevol met ideeën dat ik ze allemaal netjes noteer in Evernote (een liefde die ik met Kelly deel, zo blijkt), zodat ze blijven hangen en ik er later meer over kan schrijven.

Wil jij dus ook met een blog beginnen of denk je dat je blog / stijl nog wat verbetering kan gebruiken? Koop het Blogboek en je maakt jezelf hier zeker mee blij!

Recensie Blogboek, Kelly Deriemaeker | De Groene Keuken

Het Blogboek – Kelly Deriemaeker
2014 – 237 p
Uitgeverij Vrijdag5 thoughts on “Blogboek – Kelly Deriemaeker”

  • Echt een topboek! Ik las het vrij snel na het verschijnen, en haal er nog wekelijks inspiratie uit. Ik heb ook lijstjes met tips en ideeën, ongelofelijk hoe inspirerend het boek werkt. En het is dan nog eens heel erg mooi vormgegeven ook! Voor mij is dit het beste boek over bloggen dat ik al heb gelezen 🙂

  • Is dat al bijna twee jaar oud?! Ik heb het nog maar een paar maanden geleden gekocht, en sindsdien nog maar enkel doorbladerd. Een beetje uit onbewuste angst misschien dat het mij ZO HARD GAAT INSPIREREN terwijl ik er momenteel eigenlijk geen tijd voor heb? 🙂 Te veel interessante boeken om te lezen! Maar na de bouw ga ik me er eens op/in smijten, denk ik. Oh, en proficiat dat je blog erin staat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.