Mijn jaaroverzicht in boeken – 2018

Mijn jaaroverzicht in boeken – 2018

Het voelt een beetje raar in de vingers om hier nog eens een blogpost neer te schrijven. Het afgelopen jaar is er heel wat veranderd, ik zal het daar later misschien nog eens over hebben. Maar het is fijn dat ik momenteel terug zin heb om te schrijven, om opnieuw wat dingen met jullie te delen. In 2018 heb ik, opnieuw, heel wat gehad aan het lezen van boeken. Ik heb er helaas wat minder gelezen dan ik wou, vooral in het laatste deel van het jaar, en heb daardoor mijn vooropgezet doel van 30 boeken niet gehaald. Ik heb er wel een mooie 21 gelezen en van vele daarvan heb ik heel hard genoten!

Een overzicht 

Als je graag wilt weten wat ik van welke boeken vond, kun je hier eens kijken. Ik kan je al verklappen dat ik fan geworden ben van Sarah Waters, dat Pride & Prejudice en Harry Potter tot mijn meest favoriete boeken behoren, dat Tot de Zon aan de Horizon Vriest en The Rosie Effect me wat teleurstelden, dat ik meer had verwacht van Saskia De Coster en dat The Power, Noord, We Are All Completely Beside Ourselves en Ik Ben Eleanor Oliphant me blij verrasten.

jaaroverzicht in boeken - 2018 | De Groene Keuken jaaroverzicht in boeken - 2018 | De Groene Keuken jaaroverzicht in boeken - 2018 | De Groene Keuken

Read Women

Ik merk dat ik na mijn jaar van #ReadWomen, vaker naar vrouwelijke auteurs teruggrijp. Dat vind ik echt schitterend! Niet alleen bij hedendaagse schrijfsters, maar ook bij de klassieke auteurs vind je pareltjes van werken terug, van de hand van een vrouw.

Luisterboeken

Ik begon het jaar met enkele luisterboeken en ik moet zeggen dat het niet echt iets voor mij is. Het is handig om bijvoorbeeld tijdens het afwassen of kuisen een gesproken boek op te zetten, maar de ervaring is helemaal anders. Het neemt me niet mee naar een andere wereld, zoals een boek dat wel kan als ik het lees. Voor mij zijn op zo’n momenten een podcast of goede muziek fijner.

Goodreads

Ik blijf een zeer grote fan van Goodreads. Ik ontdek er nieuwe boeken door, kan recensies lezen over boeken die ik zelf las en het belangrijkste: ik kan bijhouden wat ik zelf lees. Ik vind het ontzettend fijn om terug te zien welke boeken die ik al gelezen heb en wat ik er van vond. Zit jij ook op Goodreads? Dan kunnen we elkaar volgen!2 thoughts on “Mijn jaaroverzicht in boeken – 2018”

  • Bedankt voor dit overzicht. Ik pik er weer wat van op. Ik zit ook op Goodreads en vind het ook super. Ik heb je dan ook een vriendschapsverzoek gestuurd. Toch wil ik de Vlaamse tegenhanger even in de kijker zetten. Lang zullen we lezen. We mogen blij zijn dat er nu ook een Vlaams lezersplatform bestaat, het is nog voor verbetering vatbaar maar daar wordt aan gewerkt. Ook daar kan je mij terugvinden, telkens onder mijn meisjesnaam Els Deveuster. Dus een warme oproep ook daar een account aan te maken om dit Vlaamse initiatief te steunen.

  • Oh, fijn om nog eens een blogbericht van je te lezen!
    Goodreads is hier ook een vaak bezochte site, want van boeken word ik altijd blij. Ik heb in 2018 best veel boeken gelezen eigenlijk, en heb ook enorm genoten van ‘Ik ben Eleanor Oliphant’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.