Aardbeien-frambozen chiajam

Aardbeien-frambozen chiajam

Soms heb ik onvoorstelbaar veel zin in jam. Soms heb ik geen jam in huis… Chiajam to the rescue! Zo makkelijk om te maken en bovendien gezonder dan gewone jam met suiker. Perfect om te combineren met wafels of ontbijtpannenkoeken, maar ook lekker op toast en bij havermout.

Aardbeien-frambozen chiajam

15 maart 2021
: 5 min
: 1 hr
: Makkelijk

Auteur:

Ingrediënten
  • 65 g aardbeien
  • 65 g frambozen
  • 1 ½ el chiazaad
  • 1 el water
  • +/- 1 el rijst- of agavesiroop
  • ½ tl citroensap
Bereiding
  • Stap 1 Doe alle ingrediënten in een blender of food processor. Hoe
  • Stap 2 langer je blendt, hoe gladder je je chia jam maakt.
  • Stap 3 Doe de jam in een glazen, afgesloten pot en laat ongeveer een uurtje in de koelkast staan tot de jam stijf wordt.
  • Stap 4 Heerlijk op chiapudding, maar ook door een kommetje
  • Stap 5 sojayoghurt, bij ijs, pannenkoeken of op een versgebakken
  • Stap 6 broodje.

Smakelijk! 

Probeer je deze jam uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤ 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.