De lekkerste barbecuesaus!

De lekkerste barbecuesaus!

Enkele jaren geleden creëerde ik heerlijke sausjes voor de barbecue special van De Groene Keuken Magazine. De allerbeste vegan tartaar vloeide daaruit voort en deelde ik hier op de blog. Nu vind ik het zonde, zeker in de zomer, om de recepten beperkt te houden tot dat magazine. Daarom deel ik het vandaag mijn recept voor de lekkerste barbecuesaus met jou!

De beste versie van deze barbecuesaus bereik je met huisgemaakte ketchup. Het recept daarvoor deel ik een andere keer, maar dit recept voor ketchup van Jamie Oliver is ook hemels. Uiteraard kun je ook aan de slag met jouw favoriete ketchup uit de supermarkt.

Het creëren van je eigen sauzen lijkt veel werk voor iets wat je makkelijk (en vaak goedkoop) in de winkel kunt kopen. Zelf maken vereist ook wel wat tijd, maar het resultaat is het zo waard. Het proces van de benodigde ingrediënten te zoeken en samen te zetten, de ingrediënten fijnhakken, het geheel laten pruttelen en de geuren die vrijkomen, … Je moet er gewoon even bij stilstaan en van genieten. Ik vind het ontzettend ontspannend om zulke dingen zelf te maken als ik de tijd ervoor kan nemen. En die tijd moet je maken, want alleen zo kun je smullen van de lekkerste barbecuesaus!

de-lekkerste-barbecuesaus

De lekkerste barbecuesaus

10 juli 2021

Auteur:

Ingrediënten
  • voor 300 ml barbecuesaus:
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 4 tenen look, grof gehakt
  • ½ chilipeper, ontdaan van zaad en fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ¾ tl komijnpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 200ml ketchup
  • 100 ml appel- of sinaasappelsap
  • 4 el appelazijn
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el ahornsiroop of bruine suiker
  • 1 el tamari
  • 1 tl pittige mosterd
  • evt. 1 el vegan worcestershire saus
Bereiding
  • Stap 1 Pureer de ui, look en chilipeper met een mixer of food processor.
  • Stap 2 Doe wat olie in een kookpot en laat de uienpasta hier 5 minuten op een laag vuur in garen.
  • Stap 3 Voeg alle kruiden en specerijen toe en laat 1 minuutje verder stoven.
  • Stap 4 Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat een half uur, zonder deksel, op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Stap 5 Haal de takjes en blaadjes kruiden er uit.
  • Stap 6 Naar smaak kun je de barbecuesaus mixen, maar dat is niet noodzakelijk.
  • Stap 7 Je kunt de barbecuesaus ongeveer een half jaar in gesteriliseerde glazen bokalen bewaren.

De barbecuesaus is fantastisch om seitanribbetjes mee in te smeren. Mijn recept voor vegan seitanribbetjes verscheen ook in het eerder genoemde magazine. Wil je dat ik ook hier deel? Laat het me dan zeker weten!

 

Smakelijk!

Probeer je de lekkerste barbecuesaus uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤ 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *