De lekkerste vegan broodjes

VeganMoFo 5
Best sandwich ever

Eerlijk? Ik ben nog geen sandwich tegengekomen die ik zo lekker vond dat ik het de beste sandwich ooit vond. Misschien is dat maar goed ook, want dan zou ik geen nieuwe dingen meer proberen. Er zijn zo’n paar broodjes die ik wel ontzettend lekker vind.

Sandwiches | De Groene Keuken

Ken je die lange witte worsten van Wheaty? Deze dus. Met wat gebakken ui, ketchup, mosterd en evt. wat sla, vind ik dit heerlijk! Echt beter dan een hot dog. De worsten smaken een beetje kruidig en hebben een geweldige structuur.

Vaak probeer ik onze broodjes te beleggen met zo veel mogelijk groenten. Eén van mijn favorieten is knapperig stokbrood met tahin, miso, geraspte wortel, komkommer en sla. Het is zo simpel maar echt zo lekker! De combinatie van tahin en wortel is trouwens echt fantastisch.

Of een andere favoriet is het broodje op de foto hieronder. Hummus (of één of andere variant, zoals pompoenhummus) met sla, groene paprika, wortel, avocado, kiemen en olijven op stokbrood of, nog beter, tussen dikke sneden zuurdesembrood.

Sandwiches | De Groene Keuken

Als ik soms nog wat oud brood over heb, vind ik het makkelijk en lekker om hier wat wilmersburger kaas tussen te doen en te grillen. Met wat ketchup of veganaise en een slaatje erbij een vullend middagmaal.

Als je echt op zoek bent naar veel verschillende sandwiches, dan is Vegan Sandwiches Save the Day” het kookboek voor jou! Het is ook een ideaal boek om inspiratie op te doen, daarom hoef je de recepten nog niet volledig te volgen.

Fijn weekend!5 thoughts on “De lekkerste vegan broodjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.