Baba Ganoush of Auberginedip

Baba Ganoush of Auberginedip

Baba ganoush is een zijdezachte Midden-Oosterse auberginedip. Eén van de lekkerste dingen om zowat alles in te dippen.
Ik vind het vooral héérlijk bij platbrood, maar ook op gewoon brood met wat rauwkost erbij. De eerste keer toen ik er een recept voor zag, leek het me nogal veel werk. Maar eigenlijk is het poepsimpel en het is vooral ideaal om gebruik te maken van de laatste aubergines van het seizoen (ja, ik weet het, da’s wel een beetje janken). Een groot voordeel is dat het hele huis naar geroosterde aubergine en komijn ruikt. Ik waan me dan eventjes in exotischere oorden, maar dan in de comfortabele warmte van mijn keuken.

Baba Ganoush of Auberginedip

25 september 2017

Auteur:

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 tenen ongepelde look
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 1/2 el tahin
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • komijn
  • zonnebloempitten
  • olijfolie om erover te sprenkelen
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de grill van de oven voor op 280°C.
  • Stap 2 Was de aubergines, prik er gaatjes in met een vork.
  • Stap 3 Leg de auberginen samen met de tenen look op een bakplaat en zet 15 minuten onder grill.
  • Stap 4 Laat de aubergines afkoelen, snijd ze in doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine of blender.
  • Stap 5 Pel de look en voeg deze aan de aubergines toe.
  • Stap 6 Voeg het citroensap, tahin, peper en zout eraan toe. Mix tot het een smeerbaar beleg is.
  • Stap 7 Doe het geheel in een afsluitbare kom en strooi er paprikapoeder, komijn, zonnebloempitten en olijfolie naar smaak over.

Smakelijk!

Probeer je deze auberginedip uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken

❤

Baba Ganoush | De Groene Keuken



1 thought on “Baba Ganoush of Auberginedip”

  • Hoi Sara,

    heb al tal van je recepten uitgeprobeerd en moet zeggen ze zijn allemaal om van te smullen.
    Danke voor het delen van deze mooie recepten.

    Alleen heb ik een kleine minpuntje voor je en dat is dat je de term poepsimpel al te vaak gebruik, wat mij niet zo smakelijk klinkt als ik zo met je recepten bezig ben.
    Zal misschien aan mij liggen??!
    Misschien dat je mooi woord voor in de plaats kan of wil bedenken 😉
    Niks verkeerds mee bedoeld, but just speak out my mind!

    Verder vind ik je blog SUPER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.