Vegan Broccoli Pesto

Vegan Broccoli Pesto

Het is zomer! Helaas lijkt het echt niet zo… Met dat vreselijke weer, moet ik wel een recept posten om wat zonneschijn op ons bord te toveren (ook omdat mijn laatste post een eeuw geleden was, maar sssshht, daar hebben we het niet over). De tijd van aubergines, paprika en tomaten komt eraan en dat vind ik helemaal niet erg. Hou jij ook zo van zomergroenten? Ik vind dat misschien nog het leukste aan de zomer, de variëteit aan héérlijke groenten. Maar vandaag genieten we van broccoli.

Als ik broccoli maak, probeer ik altijd iets met de steel van de broccoli te doen, want het is best lekker en  zonde om weg te gooien. In soep is het handig om het gewoon mee te koken en te mixen en in een groenteschotel valt het ook niet op. Maar om het gewoon zo, gestoomd of gekookt, bij mijn patatjes op te eten vind ik het iets minder. Vaak leg ik het dan aan de kant om later te gebruiken, maar vaak komt dat er ook niet van… Broccoli Pesto to the rescue! Makkelijk te maken met een restje broccoli-stelen:

Broccoli pesto

30 juni 2016
: Makkelijk

Auteur:

Ingrediënten
  • Broccoli Pesto
  • 2 geschilde en gestoomde broccoli stelen
  • 1/2 cup erwtjes
  • 1/4 cup geroosterde zonnebloempitten
  • 2 el sesamzaad
  • 3 à 4 zongedroogde tomaten
  • 2 el edelgist
  • 1 teentje look
  • 3 takjes verse basilicum of 3/4 tl gedroogde
Bereiding
  • Stap 1 Doe alle ingrediënten in een blender of food processor en mix fijn.
  • Stap 2 Breng evt. op smaak met wat zout en/of peper.

Ik serveerde de broccoli pesto met pasta, gestoomde broccoliroosjes, gebakken asperges en de prosociano van Violife.

Smakelijk!

Probeer je de broccoli pesto uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken

❤

Broccoli Pesto | De Groene Keuken



1 thought on “Vegan Broccoli Pesto”

  • Wat een mooi gerechtje! En dan bedoel ik je receptje én de foto, het ziet er zo smakelijk uit. En wat goed, een vegan Parmezaanse kaas! Ik ken nog maar weinig vegan kaasjes (alleen Wilmersburger en ik ben er niet zo weg van) dus andere kaasjes wil ik zeker uitproberen.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.