Geroosterde Rode Pesto

 

Read this post in English *click*Geroosterde Rode Pesto | De Groene Keuken

Soms Vaak mag het al eens makkelijk zijn… Zeker na een dag werken. Pasta met pesto to the rescue! Ik zou het eerlijk gezegd elke dag kunnen eten, maar zo gezond is het nu ook weer niet. Je kan natuurlijk heel wat groenten toevoegen, dan is het ook lekker. Maar ik koos voor pasta met pesto en een beetje rucolasla erbij. Het fijne aan dit recept is dat het niet ‘zomaar’ een pesorecept is, neen, het is zoveel meer. Door de zonnebloempitten eerst te roosteren, geef je een nieuwe dimensie aan pesto. Eentje die je tong zal strelen en je laat genieten van elke hap.
Als je wat meer tijd hebt, kan je zelf de tomaten drogen in de oven, samen met wat look en kruiden. Anders gebruik je gewoon een pot zongedroogde tomaten, ahja ’t moet snel gaan.
Benieuwd? Test het zelf eens uit, duurt niet lang!

Geroosterde Rode Pesto | De Groene Keuken

Geroosterde Rode Pesto

1 pot

1/3 cup zonnebloempitten
1 overvolle cup kerstomaten (of 1 pot van 280g zongedroogde tomaten op olie)
olijfolie
2 teentjes knoflook
basilicum (+ evt. andere kruiden)
peper

Verse gedroogde tomaten: snijd de kerstomaten in 2 of 4 schijfjes en spreid ze uit op een bakplaat. Snijd de knoflook in dunne schijfjes en strooi deze, samen met de basilicum, over de tomaten heen. Giet er wat olijfolie over. Zet de bakplaat in de oven op de laagst mogelijke stand (vaak 100°C). Deze moeten er een paar uurtjes in, kijk na 2 uur hoe ze eruit zien en dan kun je beslissen of je ze nog wat langer laat staan of er uit haalt.

Rooster de zonnebloempitten op een hoog vuur. Roer regelmatig, want anders branden de pitten aan. Je merkt dat ze goed zijn door het heerlijke aroma wat vrijkomt en doordat ze donkerder bruin beginnen te kleuren.
Doe de zonnebloempitten als ze wat afgekoeld zijn in een keukenrobot of blender. Voeg hier de verse gedroogde tomaten of zongedroogde tomaten aan toe.
Indien je de zongedroogde tomaten gebruikt voeg je de hele pot toe, dus incl. olie. Hier doe je de look en basilicum bij.
Voeg peper toe, mix en je pesto is klaar.

Smakelijk!

Geroosterde Rode Pesto | De Groene Keuken12 thoughts on “Geroosterde Rode Pesto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.