Deze week heb ik eindelijk mijn handen nog eens uit de mouwen gestoken om een aantal lekkere dingen klaar te maken! We hebben een nieuwe afspraak gemaakt, op dinsdag en donderdag kook ik, de andere dagen mijn ouders. Vandaag kook ik opnieuw, het weekend is meestal een last-minute beslissing.
Vorige week had ik een pompoen meegebracht uit ’t Biokruidenierke. Ik had er nog nooit iets mee klaargemaakt dus het beloofde spannend te worden. Het snijden van de pompoen ging gepaard met wat geklungel, denkelijk door het verkeerde mes (broodmes) te gebruiken. Maar goed, in EVA magazine stond een lekker-uitziende kofta curry met koftas van pompoen. Ik serveerde dit met rijst èn het viel in de smaak! Het recept heeft wel een beetje aanpassingen nodig. Ik maakte zelf een foutje door de pompoen te dik te raspen, daardoor werd ze bij het bakken niet zacht genoeg en zaten er nog wat (te) krokante stukjes tussen. De saus heeft wel extra pit nodig, ik voegde er al een lepel curry aan toe, maar bij het eten heb ik de pot op tafel gezet. Ondanks de rijke kruiding was ze net iets te flauw van smaak – en dit van iemand die niet goed tegen pikant eten kan.
Donderdag besloot ik de basilicum een beetje te dunnen en maakte een voorraad pesto. ‘Gewoon’ pesto leek me net iets te saai die dag, dus besloot ik twee soorten te maken. Ik maakte eerst de basis pesto en verdeelde dit in twee. Bij de eerste partij voegde ik zongedroogde tomaatjes toe, in de tweede portie verwerkte ik verse rucola.
Pesto
– basilicum
– pijnboompitten
– knoflook
– peper
Doe alle ingrediënten (naar smaak) in de foodprocessor en meng tot deze fijn is, maar met nog wat dikkere stukken in.
- Pesto met zongedroogde tomaten
– zongedroogde tomaten
Doe de tomaten bij de helft van je klassieke pesto in de foodprocessor en meng tot deze fijn is. Dit kan even duren aangezien er tamelijk dikke stukken tomaat tussen zitten.
Ik nam een doosje zongedroogde tomaten van de Delhaize, maar je kan dit ook makkelijk zelf maken door kleine tomaten te kopen, deze te halveren en in je oven te grillen.- Pesto met rucola
– rucola
Doe een handjevol rucola bij de andere helft klassieke pesto in de foodprocessor. Meng tot je de gewenste consistentie bekomt.
elkker!
Lekker bedoel ik natuurlijk
Dat was het ook 😉
Hmmm ik ben dol op pesto! Ik ben er bijna aan verslaafd. Ik gooi het overal bij haha. De bascilicum vond ik altijd lekker, maar met zongedroogde tomaten weet ik ook raad… hmmm…
Het gaat ook zo geweldig goed samen met veel dingen!
Pesto!! <33 Je kan er ook nog wat edelgist bij doen (als vervanger voor de Parmezaanse kaas), lekker!
Ja, die doe ik er meestal bij als ik m gebruik (of nepparmezaan: parmazella of zoiets?). Toch bedankt voor de tip! 🙂