Noten-Chocolade Spread

Read this post in English *click*

Het is al de tweede dag van Vegan MoFo, het gaat weer voorbij vliegen. Ik heb de post van gisteren met mijn webfavorieten een beetje aangepast omdat ik mijn meest favoriete podcast/website vergeten was. Benieuwd? Dan moet je snel terugkijken naar de post van gisteren en helemaal naar beneden scrollen.

Chocolade-Notenspread (Vegan MoFo 2) | De Groene Keuken

Gisteren sprak ik ook over Visita Magazine, vandaag staat het nieuwe magazine online. Hierin deel ik 3 ontbijtrecepten, waarvan één deze noten-chocoladespread is.
Velen van ons zijn opgegroeid met de bekende ‘pot choco’. Het kan zijn dat je het nu niet meer eet omwille van gezondheidsredenen of uit ethische overweging. Deze spread vormt een waardig alternatief. Let wel op, het is straffe boel! Je kan in plaats van de helft hazelnoten en de helft amandelen ook voor een volledige cup hazelnoten gaan als je de traditionele chocoladespread wil nabootsen.

Chocolade-Notenspread (Vegan MoFo 2) | De Groene Keuken

Noten-Chocoladespread

1 pot

½ cup hazelnoten
½ cup amandelen
1/3 cup donkere chocolade
1 tl kokosolie
½ cup amandelmelk
½ tl vanille extract

Rooster de hazel- en amandelnoten 10 minuten in de oven op 175°C.
Smelt ondertussen de chocolade samen met de kokosolie au bain marie.
Haal de noten uit de oven en wrijf met een propere handdoek de velletjes van de hazelnoten.
Mix de noten fijn in een keukenrobot.
Voeg de gesmolten chocolade en het vanille extract aan toe en mix opnieuw.
Voeg nu, geleidelijk aan, de amandelmelk toe.
Hoe minder stukjes noten je in de spread wil, hoe langer je moet mixen.

Lekker op een stukje volkorenbrood of als topping op een pannenkoek of havermout… of zo uit de pot 😉



1 thought on “Noten-Chocolade Spread”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.