Wortel-Gember Sap

#VeganMoFo #6

Vandaag kregen J. en ik een ontzettend mooi cadeau van mijn ouders, een cadeau waar we veel lekkers mee kunnen maken, en waar ik hen ontzettend dankbaar voor ben. Namelijk een sapmachine, en niet zomaar een sapmachine maar een versapers slowjuicer. Ik begon me direct in te beelden hoeveel lekkere sapjes ik er als ontbijt mee kon maken, of als perfect gezond tussendoortje. Ook met de pulp (zoooo veel!) beeldde ik me soep in, of crackers uit de (droog)oven, allerlei soorten gebak, burgers, … Mijn hersenen waren dus goed aan het werk – samen met mijn smaakpapillen – om de meest denkbare en ondenkbare creaties in te beelden. Niet alleen wàt ik er allemaal mee kon doen, maar vooral ook de smaakcombinaties. Vooral groene sapjes wekken mijn interesse: selder, komkommer, spinazie, boerenkool, … Noem maar op, ik wil het allemaal wel proberen. Maar mijn eerste sapje werd iets héél erg simpel. Niet slecht om mee te starten, denk ik, zoiets makkelijk. Het lag een beetje voor de hand dat ik twee van mijn favoriete smaken zou combineren; namelijk wortel en gember. Het resultaat was verrukkelijk… hoewel de proevers de gember een beetje overheersend vonden, die hoeveelheid heb ik dus maar aangepast in het recept. Eigenlijk is het een beetje belachelijk om zoiets gewoon een recept te noemen, maar wie weet had je zelf nog niet aan de combinatie gedacht of zoek je ook iets eenvoudig om voor de eerste keer in je juicer te maken.

Wortel Gember Sap | De Groene Keuken

Wortel-Gember Sap

ong. 200 ml

5 grote wortels
1 klein stukje gember (ong. 1 tl)

Schil de wortel en snijd in 4 à 8 stukken. Schil de gember.

Doe in de sapmachine en laat deze zijn werk doen!

Wortel Gember Sap | De Groene Keuken

Wat kun je met de pulp doen? Laat Google het werk voor je doen! Je vindt er allerlei recepten en mogelijkheden op om je pulp te verwerken. Ik heb besloten om de pulp van dit sapje in een soep te verwerken, wortel en gember in een soep is altijd lekker en dan kun je er nog wat andere groenten en kruiden bij doen.

Binnenkort zullen er nog wel wat sapjes en evt. ook wat receptjes van sap of met pulp de revue passeren. Ik kijk er zelf al naar uit.

Smakelijk!

Wortel Gember Sap | De Groene Keuken1 thought on “Wortel-Gember Sap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.