Vegan Kaneel-Rozijnenbrood

Vegan Kaneel-Rozijnenbrood

Vroeger was ik een ontbijt-hater, ik nam ’s ochtends bijna nooit de tijd om te ontbijten en als het al gebeurde dan was dat met de één of andere soort ontbijtgranen… Sinds een aantal jaren ben ik echter gek op ontbijten. Ik probeer graag verschillende dingen uit en begin liefst elke dag met een ander ontbijtje. …hoewel ik soms ook elke dag hetzelfde eet omdat ik periodes helemaal gek kan zijn op een bepaald ontbijt.

Dit kaneel-rozijnenbrood is een heerlijke start van je dag! Je kunt het ook als dessert eten, maar ik vind het prima om het in het weekend als (deel van een) brunch te eten. Probeer het zeker eens uit! Het is een gezondere versie van kaneelrolletjes, uiteraard niet supergezond, maar daarom perfect voor in het weekend.

Kaneel-Rozijnenbrood | De Groene Keuken

Kaneel-Rozijnenbrood

1 september 2015

Auteur:

Ingrediënten
  • 500 ml sojamelk op kamertemperatuur
  • 1/4 cup neutrale olie (bvb zonnebloem- of maïsolie)
  • 1/4 cup kokos- of bruine suiker
  • 3 tl droge gist
  • 2 3/4 cups witte bloem
  • 2 cups volkoren bloem
  • 1/2 tl zout
  • ¾ à 1 cup rozijnen
  • +/- 1/4 cup gesmolten plantaardige boter of kokosolie
  • +/- 1/4 cup kokos- of bruine suiker
  • 3 el kaneel
Bereiding
  • Stap 1 Meng de sojamelk, olie en 1/4 cup suiker in een grote kom en voeg de gist toe. Meng opnieuw en laat 5 minuten staan.
  • Stap 2 Voeg de bloem en het zout toe en meng door elkaar.
  • Stap 3 Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Stap 4 Kneed de rozijnen door het deeg.
  • Stap 5 Rol het deeg in een vierkant uit op +/- 1,5 cm dikte.
  • Stap 6 Smeer wat kokosolie uit op het deeg, zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  • Stap 7 Strooi hier de suiker en de kaneel over uit.
  • Stap 8 Rol het deeg op en zet in een ingevette brood bakvorm.
  • Stap 9 Laat 15 minuten rijzen.
  • Stap 10 Verwarm de oven voor op 180°C en zet het kaneel-rozijnenbrood 30 à 35 minuten in de oven.
  • Stap 11 Je kunt, als het brood klaar is, het afwerken met frosting. Dit doe je door een heel klein beetje water of plantaardige melk met bloemsuiker te mengen en over het brood te sprenkelen.

Geniet ervan!

Kaneel-Rozijnenbrood | De Groene Keuken

 



10 thoughts on “Vegan Kaneel-Rozijnenbrood”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *