Vegan Rijstpap

VeganMofo17
Make (
or eat!) a traditional local dish.
Bij een traditioneel Belgisch gerecht moest ik meteen aan seitanstoverij of vol-au-vent denken, maar aangezien ik deze al gebruikt had voor VeganMoFo moest ik wel met iets nieuws op de proppen komen… Na wat tijd te spenderen op google dacht ik aan knapkoeken of smurfentaart, maar uiteindelijk werd het rijstpap! Rijstpap is misschien niet typisch voor Belgisch Limburg, maar wel een traditioneel dessert in België. In de 16e eeuw werd er al rijstpap gegeten, dat kunnen we bijvoorbeeld zien in het schilderij De Boerenbruiloft van Pieter Bruegel de Oude (en zo hebben we ineens nog wat geschiedenisles gekregen!). In dat schilderij wordt ook een kind afgebeeld dat zijn kom aan het uitlikken is en dat begrijp ik volledig als ik zo’n kommetje rijstpap uit heb. Zelfs in de hemel zouden ze elke dag een kommetje rijstpap eten, zelfs met een gouden lepel… ; -)
Rijstpap | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15
Rijstpap
6 porties
150 gr dessertrijst
900 ml havermout- of amandelmelk
1 zakje vanillesuiker of 1 vanillestokje
50 gr bruine suiker
snuifje zout
evt. snuifje saffraan
1 el vanille puddingpoeder
evt. wat kaneel of extra bruine suiker
Breng alle ingrediënten, buiten het puddingpoeder en de extra suiker of kaneel, aan de kook op middenhoog vuur. Laat zo’n 40 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
De laatste 3 minuten roer je het puddingpoeder erdoor en blijf je goed roeren.
Serveer in kommetjes en strooi er de extra suiker of kaneel over.
Rijstpap is ook lekker met wat rozijnen erdoor geroerd!

Voor deze rijstpap baseerde ik me op de vulling van Sofie’s rijsttaart.

Rijstpap | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15
Rijstpap | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15


6 thoughts on “Vegan Rijstpap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.