Vegan Bananen Brownies

Vegan Bananen Brownies
(aangepast naar Banana Split Pudding Brownies – Vegan with a Vengeance)

12 brownies

120g pure chocolade
2 rijpe bananen
2 eetlepels soja margarine
250g suiker
1 pakje (8g) vanille suiker
90g bloem
30g cacao poeder
1/4 koffielepel bicarbonaat

Smelt de chocolade samen met de boter in de microgolfoven of in een pannetje, roer ongeveer om de 30 seconden.
Plet de bananen met een vork, voeg de suiker en vanille suiker toe en meng. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe, meng.
Zeef de bloem, het cacao poeder en de bicarbonaat in een andere kom. Voeg dit rustig aan toe aan de bananenmix, terwijl je dit doet blijf je roeren.
Verwarm je oven voor op 200°C. Giet het deeg in een bakvorm. Ik heb een tulband bakvorm gebruikt omdat ik geen brownievorm heb.
Bak voor 40 minuten, laat afkoelen en serveer met wat extra banaan of poedersuiker.
Het wordt nog beter als je het een half uurtje in de koelkast laat rusten.

Voor degenen die Vegan with a Vengeance hebben: je gaat merken dat er niet zo veel veranderd is aan het recept. Ik heb de bovenste laag niet gemaakt en gewoon simpele brownies gebakken. I denk dat indien ik die extra bananen-laag had toegevoegd, de bananensmaak te overweldigend zou zijn.

Ik hoop dat dit recept je aanzet om Vegan with a Vengeance te kopen. Ik vind het een geweldig kookboek!

Bon appetit!



15 thoughts on “Vegan Bananen Brownies”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *