Vegan Bananen Brownies
(aangepast naar Banana Split Pudding Brownies – Vegan with a Vengeance)12 brownies
120g pure chocolade
2 rijpe bananen
2 eetlepels soja margarine
250g suiker
1 pakje (8g) vanille suiker
90g bloem
30g cacao poeder
1/4 koffielepel bicarbonaatSmelt de chocolade samen met de boter in de microgolfoven of in een pannetje, roer ongeveer om de 30 seconden.
Plet de bananen met een vork, voeg de suiker en vanille suiker toe en meng. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe, meng.
Zeef de bloem, het cacao poeder en de bicarbonaat in een andere kom. Voeg dit rustig aan toe aan de bananenmix, terwijl je dit doet blijf je roeren.
Verwarm je oven voor op 200°C. Giet het deeg in een bakvorm. Ik heb een tulband bakvorm gebruikt omdat ik geen brownievorm heb.
Bak voor 40 minuten, laat afkoelen en serveer met wat extra banaan of poedersuiker.
Het wordt nog beter als je het een half uurtje in de koelkast laat rusten.
Voor degenen die Vegan with a Vengeance hebben: je gaat merken dat er niet zo veel veranderd is aan het recept. Ik heb de bovenste laag niet gemaakt en gewoon simpele brownies gebakken. I denk dat indien ik die extra bananen-laag had toegevoegd, de bananensmaak te overweldigend zou zijn.
Ik hoop dat dit recept je aanzet om Vegan with a Vengeance te kopen. Ik vind het een geweldig kookboek!
Bon appetit!
Oh dat ga ik ook eens proberen, jouw aangepast versie lijkt me super! Er blijven hier toch altijd een 2-tal sukkeltjes in de fruitmand achter als ik een hele tros bananen koop.. 🙂
Dank je!
Inderdaad, dit is ook gemaakt met die 2 bananen die maar niemand wou op eten 😉 De brownies daarentegen waren heel snel van het bord verdwenen…
Wel ik heb ze deze week geprobeerd, maar had agavenectar gebruikt om all-the-way de gezonde toer op te gaan… Was dan wel uit het oog verloren dat ik de oven niet zo hoog mocht zetten, met licht verbrande brownie als resultaat 🙂 Zonder het verbrande korstje smaakte het wel heel lekker, very chocolatey 🙂
Hmm ziet er lekker uit! Misschien ook eens proberen 🙂
Zeker doen! Het is supersnel klaar en je hebt er lang plezier van (of niet, dat hangt er van af hoe snel ze op zijn natuurlijk).
Ziet er heerlijk uit, en ook de foto’s zijn zeer geslaagd! 🙂
Bedankt!
Instant honger
Meteen maar maken dus 😉
A classic recipe! I made these years ago and loved them… I should really revisit that book- I forgot how good those were. 🙂
It’s funny that you give a reaction on my Dutch blog! However, I really appreciate it 😉
It’s a wonderful book, there are so so many good recipes.
My Sweet Vegan is next on my list !