Vorige week was ik nog eens in het herfstmagazine van De Groene Keuken aan het kijken… Het viel me op dat ik veel van de recepten al een tijdje niet meer gemaakt heb. Ik snap vooral niet dat ik mezelf al superlang niet meer verwend heb met de kaasbroodjes!
Toen ik nog een jonge tiener was ik tijdens schoolpauzes wel eens langs de Panos om een kaasbroodje uit te halen, als vegetariër was het een makkelijk tussendoortje. Soms kreeg ik nog eens zin in die vette hap, dus maakte ik er een vegan versie van! En ze is geslaagd, if I do say so myself.
Vegan kaasbroodjes
Ingrediënten
- 1 pak plantaardig bladerdeeg
- Vulling:
- ¼ cup + 2 el / 60 gr cashewnoten, 3 tot 8 uur geweekt
- 2 el hennepzaad (of 2 extra el cashewnoten)
- 1 cup / 240 ml water
- 2 el edelgist
- 2 el maïszetmeel of tapiocameel
- 1 klein teentje look
- ½ tl zout
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap of appelazijn
- ½ tl tahini
- ½ el bruine miso
Bereiding
- Stap 1 Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel. Doe in een kleine kookpan op medium vuur en blijf roeren (!). De ‘kaas’ zal dikker worden, blijf roeren tot je een mooie, dikke massa hebt.
- Stap 2 Snijd het bladerdeeg in 4 stukken. Spreid telkens één vierde van de vulling op een stuk bladerdeeg uit. Schik de vulling op de helft van elk bladerdeegstuk en zorg dat je een rand overhebt om het toe te vouwen. Plooi het bladerdeeg dicht en druk de randen van elk broodje goed aan, met je vingers of met een vork.
- Stap 3 Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C (of tot ze mooi bruin zijn).
Smakelijk!
Probeer je mijn kaasbroodjes uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken
Hallo Sara, dit recept ga ik vandaag proberen! Zijn de cashewnoten gebrand of ongebrand? En doe je dus geweekte én ongeweekte in de blender? Dank je voor je reactie en groetjes, Pauline
>
Hai Pauline,
Super! Laat zeker weten hoe je ze vond 🙂
Er was iets mis gegaan met het opladen van het recept, maar het is nu aangepast. Het zijn rauwe cashewnoten, ongebrand en ongezouten dus, en ze gaan geweekt de blender in.
Groetjes!!