Marsepeintruffels

Marsepeintruffels

Vandaag opnieuw een recept. Ik moet toegeven dat het ééntje is dat al een hele tijd op mijn computer rondzweeft. Eigenlijk wou ik het eerst voor het magazine houden, maar het is te lekker om jullie tot de wintereditie te laten wachten. Dit is zo’n perfecte treat voor rond de feestdagen, maar ik snoep er graag wat vaker van. De balletjes doen heel erg aan marsepein denken, één van de redenen waarom ik ze zo geweldig en enorm lekker vind. Tegelijk ook een reden om ze niet té vaak te maken want ze zijn hopeloos verslavend…

Marsepeintruffels | De Groene Keuken

Marsepeintruffels

17 september 2014
: 12

Auteur:

Ingrediënten
  • ½ cup dadels
  • ½ cup amandelen
  • evt. een beetje amandelextract
  • evt. rauwe cacao om de balletjes in te rollen
Bereiding
  • Stap 1 Doe de dadels en amandelen (en evt. het amandelextract) in een foodprocessor of blender.
  • Stap 2 Blend op de hoogste snelheid. Je zal merken dat het mengsel van grove stukjes naar een samenhangend geheel gaat.
  • Stap 3 Stop met blenden en maak kleine balletjes van het mengsel.
  • Stap 4 Je kan de balletjes zo opeten of in wat rauwe cacao rollen.
  • Stap 5 Tip: heb je geen erg krachtige blender of foodprocessor? Laat je dadels en noten dan minstens een uurtje weken in wat lauw water.

Smakelijk!

Probeer je deze truffels uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken

❤

Marsepeintruffels | De Groene Keuken



3 thoughts on “Marsepeintruffels”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *