Pizzarolletjes

Pizzarolletjes

Mijn favoriet hartig gerecht uit De Groene Keuken Feest is een hapje: de pizzarolletjes. Eerlijk gezegd eet ik het niet alleen als hapje, het is ook zo’n geweldige laat-avond-snack. Gezond? Euhm… nee. Maar wel heel lekker, en af en toe moet dat kunnen zo’n bommeke laat op de avond.
Toen ik dit recept aan het ontwikkelen was, vroeg ik me af of het niet té simpel zou zijn, of de smaak ook niet té subtiel zou zijn. Maar niks is minder waar, het is puur genieten. De eerste hap deed me met een beetje nostalgie terugdenken aan de festivalpizza’s die ik als vegetariër jaren geleden verorberde. ‘t Is echter lekkerder, veel lekkerder dan die festivalpizza’s. De korst is knapperig en de binnenkant is smeuïg, oh zo zacht dat het bijna smelt in je mond. Erover praten doet me er alweer zin in krijgen.

Niet twijfelen dus, gewoon eens maken, ‘t is gemakkelijk.

Pizzadeeg

16 december 2014

Auteur:

Ingrediënten
  • 250 ml lauw water
  • 1 el suiker
  • 1 pakje gist (11 g)
  • 350 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
Bereiding
  • Stap 1 Los de suiker op in het lauwe water en voeg hier de gist aan toe. Laat 5 minuten op een warme plaats staan.
  • Stap 2 Zeef ondertussen de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor.
  • Stap 3 Voeg de gistmengeling en de olijfolie toe. Meng goed door elkaar en kneed de deegbal 10 minuten op een met bloem bestoven werkoppervlak.
  • Stap 4 Maak de kom proper en smeer de binnenkant in met olijfolie.
  • Stap 5 Doe het deeg in de kom en zorg dat de buitenkant van het deeg vol hangt met een dun laagje olie. Laat 1 uur rusten.
  • Stap 6 Kneed na dat uur het deeg nog eens kort, ong. 1 minuut, en laat terug 1 uur rusten.
  • Stap 7 Snijd het deeg in twee en gebruik 1 helft voor de pizzarolletjes en de andere helft voor de spinazierolletjes.

Vegan Pizzarolletjes

16 december 2014
: 12

Auteur:

Ingrediënten
  • De helft van bovenstaand recept voor pizzadeeg
  • 200 g tomatenpassata
  • 1 teen look, fijn gensipperd
  • ¾ tl basilicum
  • ½ tl oregano
  • peper
  • geraspte vegan kaas
Bereiding
  • Stap 1 Rol het deeg uit in een lange rechthoek en besmeer volledig met de tomatensaus.
  • Stap 2 Strooi de kruiden en look eroverheen.
  • Stap 3 Strooi er een beetje geraspte vegan kaas over.
  • Stap 4 Rol het deeg met de lange zijde dicht en snijd hier twaalf rolletjes uit van ong. 2,5 cm per rolletje.

Smakelijk!

Probeer je deze pizzarolletjes uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken

❤

Recept: Pizzarolletjes (uit De Groene Keuken FEEST!) | De Groene Keuken



1 thought on “Pizzarolletjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *