15 Minuten Vegan – Katy Beskow

15 Minuten Vegan – Katy Beskow

Afgelopen kerst (of, zoals wij het liever noemen, ‘winterfeest’) kreeg ik 15 Minute Vegan van Katy Beskow cadeau. Een erg mooi boek met leuke recepten en prachtige foto’s. Niet alleen is de vormgeving erg knap gedaan, ook de inhoud is naar behoren. Het boek staat namelijk vol met makkelijke gerechten die snel klaar zijn maar ook – niet onbelangrijk – erg lekker zijn. Echt het perfecte boek voor doordeweeks koken!

REVIEW 15 Minute Vegan | De Groene Keuken

Op maandag maakte ik er het eerste gerecht uit klaar: de mushroom and red pepper fajitas. Een heerlijke tortilla met champignons, rode paprika, selder, sla en verwarmende kruiden. Ik gebruikte een bakje kastanjechampignons en shiitakes in plaats van 2 grote weidechampignons. Ook nam ik wat minder chilipeper, veldsla in plaats van ijsbergsla en in plaats van sap van 1 volledige limoen, nam ik sap van 1/2 limoen. Blij met deze aanpassingen, want het gerecht was nu perfect op smaak gebracht. Het voldeed aan mijn drie belangrijke pijlers: snel, makkelijk en lekker. Ook voedzaam en vullend. Echt een gerecht wat ik vaker ga klaarmaken, maar dan zonder de selder want die hoefde voor mij niet erbij.

REVIEW 15 Minute Vegan | De Groene Keuken

Dinsdagmiddag volgde de satay noodles (p60). Een snel noedelgerecht met wortel, sugar snaps en pindasaus. Ook hier deed ik enkele aanpassingen, omdat ik niet alle ingrediënten in huis had: de sugar snaps verving ik door gewone doperwten en de lente-ui door het groen van prei. Opnieuw snel klaar, erg lekker en vullend. Perfect voor een lunch! De week nadien maakte ik dit zelfde gerecht al opnieuw, omdat het zo easy peasy was.

REVIEW 15 Minute Vegan | De Groene Keuken

’s Avonds toverde ik de kerala cauliflower curry (p89) op tafel. We hebben zelden kokosmelk in huis, dus verving ik deze met een brikje haverroom van Lima en voegde op het laatst wat kokosrasp toe om toch de smaak te hebben. Ik weet niet of het daaraan lag, of aan het gebrek aan koriander, maar deze bloemkoolcurry was niet helemaal ons ding. Het duurde wat langer om te garen en de smaak was niet helemaal dat, het mocht van mij allemaal wat warmer qua kruiding.

Later op de week – nee, ik slaagde er niet meer in om diezelfde week nog iets uit 15 minute vegan te maken en dus foetelde ik een beetje met de #kookboekweek (je weet wel, die fantastische week die Fieke en Silke in het leven riepen). Ik maakte de traditional sultana scones (p112) later, deze zijn erg lekker en snel klaar. Heerlijk met wat (chia)jam erbij en een ideaal gerecht voor op de brunchtafel. Ik gebruikte een mengeling van volkorenbloem en speltmeel (+ extra bakpoeder) in plaats van zelfrijzende bloem.

Mijn conclusie: dit boek gaat nog vaker gebruikt worden! Dat is iets wat ik misschien vaker zeg, of toch zeker denk, maar bij dit boek is het ècht zo. Het is veel te makkelijk om inspiratie op te doen om ’s avonds snel een gerecht op tafel te zetten of ’s ochtends toch eens iets anders als ontbijt te maken. Dikke aanrader!9 thoughts on “15 Minuten Vegan – Katy Beskow”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.