Thuis zitten in lockdown. Je zou zeggen dat er tijd genoeg is om weer verder te gaan met bloggen. Maar toch ben ik niet meteen achter mijn laptop gesprongen. Na de eerste weken van paniek, ben ik terug meer dingen gaan doen die ik leuk vind om te doen. Tijd spenderen in de tuin, veel lezen en op het begin ook meer bakken en koken. Ik prijs me trouwens gelukkig dat ik dit kan, dat ik de mogelijkheid heb om ook nog te kunnen genieten in deze tijd, en dat mijn familie en vrienden gezond zijn.
Maar goed, ik ben hier niet om een traktaat te schrijven over leven in tijden van corona. Ik ben hier om iets te vertellen over Bish Bash Bosh!
Dat de mannen van Bosh immens populair zijn, is geen nieuws. Maar ik snap het wel. Hun gerechten zijn vaak makkelijk, zien er lekker uit en zijn regelmatig herkenbaar. Ik ben niet zo’n grote fan als velen maar vind ik het wel een tof boek.
Indeling
- Snel klaar
- Grote porties
- Feestdiners
- Voor erbij & om te delen
- Groenten
- Desserts
- Ontbijt
Wat ik maakte
Eén van mijn favoriete dingen is om nieuwe ontbijtjes uit te proberen. Daarom hoeft het niet volledig nieuw te zijn, maar een ander recept proberen voor iets wat je al jaren hetzelfde maakt, kan ook eens deugd doen. De wentelteefjes (p. 269) stelden hierin niet teleur. Ze waren vol van smaak en lekker knapperig aan de buitenkant. Ik serveerde ze met verse aardbeien en ahornsiroop. De curry jalfrezi (p. 74) kostte iets meer tijd dan verwacht, maar was best lekker. Ik gebruikte fenegriekzaadjes in plaats van gemalen fenegriek, waardoor de curry wat bitterder dan verwacht werd. Het was wel goed vol van smaak en kan ook prima gemaakt worden met passata in plaats van kerstomaten.
Wat me (niet) aanspreekt
Ik vind het altijd een beetje gek als een boek afsluit met ontbijtjes, maar dat ligt misschien helemaal aan mezelf! Een hoofdstuk met snelle gerechten is wel altijd een plus. Op het eerste zicht lijken het veel herkenbare gerechten te zijn. Als je echter rustig door dit boek bladert, vind je al snel recepten die toch net wat anders zijn. Ik zou bijvoorbeeld graag de Vietnamese sticky tofoe, aubergine katsu, zoete aardappel tikka masala, cheeseburger-deegbolletjes (!! talking ‘bout ultiem comfort food), notenbrood en de aardappelnacho’s willen maken. Ook de bakewelltaart staat bovenaan mijn te-maken-lijstje. En de yule-log wil ik voor volgende kerst maken.
Genoeg aantrekkelijke recepten dus, gecombineerd met een duidelijk design en foto’s in de typische Bosh! stijl.
Conclusie
Bish Bash Bosh! is een tof vegan kookboek, zo eentje dat je wel cadeau wilt geven omdat het er goed uitziet en de gerechten aantrekkelijk zijn. Ik vermoed dat het niet snel tot mijn favorieten gaat behoren, maar het krijgt wel een mooie plek in mijn boekenkast.
Hij staat al een tijdje te pronken in m’n kookboekenkastje maar ik heb er nog niks uit geprobeerd…toch maar eens doen binnenkort 🙂
Zeker wel doen! De wentelteefjes waren echt erg lekker, dus die zou ik zeker proberen 😉
Yay, een nieuwe blogpost!
Het boek staat hier ook in de kast, en ik vind veel recepten wel geweldig eigenlijk. Jammer dat het boek jou niet 100% kan overtuigen. Eigenlijk ben ik benieuwd naar jouw favoriete kookboeken nu! 🙂
Ja, ik besef dat ik best moeilijk geworden ben qua kookboeken 🙈
Mijn meest favoriete kookboeken blijven die van Isa Moskowitz, Gena Hamshaw en Anna Jones. Er zijn er nog een aantal, maar dat is zowat mijn top 3 🙂 Hun uitleg en gerechten zijn vaak no-nonsense en Isa is nog grappig erbovenop. Bosh is zowat te ‘gemaakt’, ik kan het moeilijk uitleggen. Ik vind het bv. wat jammer dat ze heel erg uitpakken met de ‘camembosh’, terwijl dat gerecht oorspronkelijk van iemand anders is (op hun website vermelden ze dat gelukkig wel) en zo zijn er nog wat dingetjes. Het is vooral tof dat ze veganistische gerechten zo aantrekkelijk maken voor veel mensen.
Dat laagdrempelige vind ik ook top! En ja, Isa en Anna zijn hier ook favorieten :-).