Chinese Takeaway Veggie – Kwoklyn Wan

Chinese Takeaway Veggie – Kwoklyn Wan

Soms gebeurt het wel eens dat ik het mis om, lekker en makkelijk, Chinees eten af te halen. Tegenwoordig vind je in zowat alle steden een Chinees (afhaal)restaurant, maar slechts heel weinig hebben vegan opties. Chinese Takeaway Veggie is daarom een echt geschenk! De recepten zien verrukkelijk uit, het lijkt alles wat ik miste van een afhaalrestaurant, je weet precies wat erin zit én alles is vegetarisch. Dit leuke kookboek van Wan is vegetarisch, maar zowat alle gerechten zijn vegan of hebben een vegan variant.

Indeling

  • Soepen
  • Voorgerechten & dumplings
  • Hoofdgerechten
  • Rijst
  • Noedels
  • Bijgerechten
  • Sauzen, dips & tafelzuur
 

 

Wat me aanspreekt

De lay-out is eenvoudig met speelse elementen, zoals de kooktijd en het aantal personen. De fotografie blaast met niet omver, maar het eten ziet er vooral erg uitnodigend en lekker uit. De stijl past bij de Aziatische keuken. De meeste gerechten zijn op minder dan een uur tijd klaar en het merendeel zelfs op een half uurtje. Dat is heel handig als je niet veel tijd hebt om te koken en kost zelfs niet veel meer tijd dan naar een afhaalrestaurant te moeten gaan.

Er zijn niet veel gerechten in dit boek die ik niet wil maken! Denk maar een gevulde pannenkoekjes met lente-ui, zoetzure tofu, Chinese paddenstoelencurry, aubergine met sesamzaad, gevulde gestoomde broodjes, bloemkoolkatsu met tonkatsusaus, ramen met pittige tofoe of portobello teriyaki. Al honger?

 

 

Wat ik maakte

Een tijdje geleden maakte ik de Mihoen Singapore (p. 122), maar dan zonder de mihoen. Paprika en wortel in een currysausje. Vreselijk lekker én erg eenvoudig! Ideaal als je ’s avonds heel snel een lekkere en gezonde maaltijd wilt. Als je er nog wat groene groenten en tofu bij zou maken, een volwaardig maal.

Gisteren bereidde ik de Met Hoisinsaus Geglaceerde Tempé (p. 80) met de Hoisinsaus (p. 154) uit het boek. Overheerlijk! Echt, dit ga ik véél vaker maken. De hoisinsaus was erg makkelijk om te maken, het enige wat tijd in beslag nam was het laten indikken (en regelmatig roeren!) van de saus. Ik zou er volgende keer misschien iets minder suiker in doen, maar het maakte het geheel wel lekker zoet in combinatie met het licht pittige en zoute van de saus. De tempé wordt er heerlijk knapperig door en smaakt perfect met de lente-uitjes die erbij gaan.

 

Conclusie

Als je, net als ik, Chinese afhaalgerechten mist en graag snelle gerechten op tafel hebt staan, is dit boek echt wat voor jou! De traditionele smaken en korte bereidingstijden zijn een zalige combinatie.

 

CHINESE TAKEWAY VEGGIE – KWOKLYN WAN
160 P – UITGEVERIJ GOOD COOK

 



1 thought on “Chinese Takeaway Veggie – Kwoklyn Wan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.