Dosia Bakt Vegan – Dosia Brewer

Dosia Bakt Vegan – Dosia Brewer

Als je dit boek openslaat, krijg je instant zin in gebak. En dat meen ik. Alles ziet er uit om op te eten (ha!), je zou willen dat je zo een gerecht van de pagina kon plukken. Ik hou ervan dat met Dosia Bakt Vegan er nog een vegan bakboek bij is, je ziet ze namelijk meer en meer. En dit boek vol lekkers is echt een meerwaarde.

Indeling

  • Info
  • Cake & taart
  • Koek
  • Zoet brood
  • Hartig
  • Basis

Wat me aanspreekt

Als ik een boek opensla, word ik graag omvergeblazen door de foto’s. Dat is het geval bij Dosia Bakt Vegan. Alles ziet er heerlijk uit. De lay-out is verder tamelijk rustig en duidelijk gehouden. Een combinatie die voor mij ideaal is.

De gerechten zijn fijn en afwisselend. Er staan receptjes tussen die perfect zijn voor beginners, maar er zijn ook recepten die je beter volgt nadat je wat ervaring hebt met bakken. Zo zijn er volkoren kaneelkoekjes, bosvruchtenplaatkoek, een amandel-kruidenkaasje of een dadelcake met koffie, maar ook gevulde koeken, Luikse wafels, West-Friese krentenmik, dubbelchocobroodjes en kolache (gevulde broodjes).

Wat ik maakte

Ik maakte de chai-lattecake met yoghurt (p. 34) eind vorig jaar voor een bake sale van Bite Back. Deze viel érg in de smaak en is bovendien heel makkelijk om te maken.

De gemberkoekjes (p. 88) werden hier al meermaals in de oven gezet. Ik vind ze verslavend lekker. Ze zijn namelijk zoet, maar niet overdreven en de gember smaakt goed door. De chocolatechipkoekjes (p. 77) zijn dan weer mierzoet, maar makkelijk klaar te maken en in een mum van tijd verdwenen!

Conclusie

Dosia Bakt Vegan is een bijbel voor vegan gebak. Je vindt de traditionele recepten hierin terug, maar ook wat meer uitdagend gebak. Ideaal als je graag wil bakken zonder zuivel en ei!

DOSIA BAKT VEGAN | DOSIA BREWER
192 P. – FONTAINE UITGEVERS


1 thought on “Dosia Bakt Vegan – Dosia Brewer”

  • Beide koekjes zijn inderdaad heerlijk!
    Heel fijn hé, dat er zo veel Nederlandstalige vegan bakboeken zijn? Ik wil graag nog eens de taart van op de cover van dit boek uitproberen, die lijkt me geweldig lekker :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.