Easy Vegan met Julie – Julie Van den Kerchove

Een vervolg op Julie Natuurlijk van de immer sympathieke Julie Van den Kerchove kon niet uitblijven… Dit mooie boek verscheen enkele maanden geleden, maar ik nam deze maand de tijd pas om er wat gerechten uit klaar te maken. Julie stelde haar boek zelf voor via een youtube filmpje.

Review: Easy Vegan met Julie, Julie van den Kerchove | De Groene Keuken

Ook Easy Vegan met Julie is, uiteraard, volledig vegan en het staat boordevol heerlijke, gezonde, recepten. Het verschil met Julie Natuurlijk is dat deze gerechten nog sneller klaar te maken zijn en bijgevolg ideaal zijn om op een weekdag klaar te maken.

De lay-out is opnieuw simpel maar leuk, het geheel straalt een fris gevoel uit, wat je ook in haar recepten vindt. De fotografie is van Heikki Verdurme en geeft de gerechten op een mooie, echte manier weer zonder al te veel franjes.

Het boek is opgedeeld in een inleiding met wat er in Julie’s keukenkastjes te vinden is, gevolgd door de recepten:
– ONTBIJT
– DRANKJES
– HAPJES EN BIJGERECHTEN
– LICHT
– GROTE HONGER
– DESSERTS

Review: Easy Vegan met Julie, Julie van den Kerchove | De Groene Keuken
De bloemkoolwings, Mexicaanse burger en quinoa nasi goreng.

Bij het bekijken van het boek, kreeg ik meteen honger, en vooral: zin in gezonde dingen. Omdat alles er zo verrukkelijk uit ziet, lijkt gezond en vegan eten ineens makkelijk, groot pluspunt!
Het is niet vaak dat ik bij het uitproberen van een aantal gerechten alles wat ik probeer even lekker vind. Ik had ook niet verwacht dat het nu zou gebeuren, maar het moet gezegd: de Mexicaanse burger (p.118), het Speedy stoofpotje met pikante tomatensaus (p.120), de Quinoa nasi goreng (p.112) en de Spicy bloemkoolwings (p.86) waren allemaal een schot in de roos! Oké, ik geef toe, ik vind bloemkoolwings met barbecuesaus net iets lekkerder, maar Jo was echt zot van deze. De nasi goreng was net zoals ik m mij herinnerde, maar dan met quinoa. De Mexicaanse burger maakte ik met kikkererwten in plaats van met rode bonen en was echt superlekker. En het stoofpotje paste ik wel wat aan, maar was ook verrukkelijk (aanpassingen: geen kikkererwten erin, maar tempeh erlangs – geen bladgroen erin, maar boerenkool erbij – geen selder in het stoofpotje – geen rode paprika in de saus).

Review: Easy Vegan met Julie, Julie van den Kerchove | De Groene Keuken
Spicy bloemkoolwings

Nog wat recepten om je helemaal overstag te doen gaan: Amarantpap met gebakken appeltjes – Amandelbrood – Gembermimosa – Gegratineerde bloemkool met notenkaassaus (!!!) – Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa – Pizza met zoete aardappelkorst – Pindakaaskoekjes – … Ik vond trouwens dit artikel op Elle, waar je het recept voor Cookie dough ice cream sandwiches, Spaghetti koko kerrie en Supersnelle chocoladerepen vindt. Bij Veerle vind je Julie’s recept voor rainbowsushi.

Review: Easy Vegan met Julie, Julie van den Kerchove | De Groene Keuken
Speedy stoofpotje met pikante tomatensaus, geserveerd met bruine rijst, gestoofde boerenkool en gerookte tempeh.

Conclusie: Kopen die handel!
Nee, serieus, het is echt een aanrader voor de gevorderde en minder gevorderde koks onder ons. Ideaal als je vegan bent en iets snel en gezond klaar wilt krijgen, maar ook perfect om te kopen als je geïnteresseerd bent in de vegan keuken of aan iemand cadeau wilt doen!

Easy Vegan met Julie, 65 snelle recepten voor meer energie – Julie Van den Kerchove
184 blz. I 28/3/2017
Uitgeverij Lannoo


6 thoughts on “Easy Vegan met Julie – Julie Van den Kerchove”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *