Julie Natuurlijk – Julie’s Lifestyle/Julie Van den Kerchove

Ondertussen kent zowat iedereen vegan raw food goeroe Julie Van den Kerchove. Eind 2015 bracht ze bij uitgeverij Lannoo het boek Julie Natuurlijk uit. Het boek staat vol met heerlijke vegan en raw gerechten. De lay-out is minimalistisch gehouden, simpel maar mooi. Ook de foto’s zijn erg fris, waardoor al het eten er lekker en vers uitziet.

recensie Julie Natuurlijk | De Groene Keuken

Het fijne aan Julie Natuurlijk is dat er geen ellenlange inleiding is, waar alles wat iedereen al weet in herhaald wordt. Julie vertelt haar verhaal en wat ze in haar keuken gebruikt en doet dit in een paar pagina’s. Dit wordt gevolgd door de inhoud van het boek waar je een heel handig (!) overzicht krijgt van alle recepten die volgen.

Het boek is ingedeeld in 6 hoofdstukken:

  • ontbijt
  • drankjes
  • lichte maaltijden
  • grote honger
  • hapjes en bijgerechten
  • desserts

recensie Julie Natuurlijk | De Groene Keuken

Tussen de gerechten vind je o.a. chiapudding, (glutenvrij) brood, smoothies, soepen, salades, ‘pasta’, ijs en koekjes. Je zult denken: ‘rauw brood’?! Nee dus, er staan heel wat rauwe gerechten in dit boek, maar sommige dingen zijn gebakken enkele ingrediënten zijn gekookt. De basis van een salade kan bijvoorbeeld gekookte quinoa zijn, maar de groenten zijn dan rauw. De recepten die ik graag eens wil proberen zijn eindeloos. Maar omdat ik het altijd doe, toch nog even mijn absolute ‘die moet ik maken’ gerechtjes: Mexican fiesta soep – courgette-wortelpasta met pompoenpitpesto – spaghetti met tomatensaus en walnootballetjes – Italiaanse lijnzaadcrackers met tomaat-basilicumdip… De tropische groene smoothie uit Julie Natuurlijk staat ook op mijn te-maken-lijstje, Julie maakte er een video van als je het zelf ook eens wilt proberen.

recensie Julie Natuurlijk | De Groene Keuken

Uiteraard probeerde ik al wat gerechten uit dit prachtige boek. De Kleurige pad thai verscheen al in een iets andere vorm op ons bord, ik warmde de groenten wat op in plaats van ze rauw te laten. Het was erg lekker en de saus was overheerlijk. Ook de groene detoxsmoothie werd gesmaakt (en dat voor iemand die niet van ‘detox’ houdt). Ik gebruikte wel twee keer zoveel water om de smoothie te maken en liet het maca- en spirulinapoeder weg. Het was een heerlijk frisse start van mijn dag, soms smaakte de spinazie wat fel door, maar ik vermoed dat je dat gewend wordt, het was namelijk een handvol spinazie meer dan ik meestal in mijn smoothie doe. Een heerlijk bijgerecht of lunch was de Oosterse wortelsalade met kerriesaus, heerlijk kruidig met een fris zoetige toets.

Eerder proefde ik de gerechten die Julie en Simon zelf maakten tijdens een workshop, die staan in een iets andere variant ook in het boek (zoals de pad thai dus ^^). Beide gerechten daar waren ook super!

Julie Natuurlijk, verrassend vegan en raw – Julie van den Kerchove
Uitgeverij Lannoo – 2015 – p.192

recensie Julie Natuurlijk | De Groene Keuken

Ben je ook zo enthousiast over Julie Natuurlijk?



1 thought on “Julie Natuurlijk – Julie’s Lifestyle/Julie Van den Kerchove”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.