My New Roots – Sarah Britton

Het kookboek My New Roots is net zo mooi als de gelijknamige blog. De opmaak is simpel en stijlvol en de fotografie… oh de fotografie is zo, zo prachtig. Als je Sarah’s blog volgt, heb je er al van kunnen genieten. De stijl van foto’s is hedendaags en ik vind dat de periode waarin een gerecht gegeten wordt er zelfs van uitstraalt. Er zijn niet overdreven veel attributen aan toegevoegd en je krijgt er ècht zin van in eten.

My New Roots | De Groene Keuken

Om niet 100% lyrisch te zijn over dit boek ga ik meteen over naar het grootste minpunt. De ondertitel van My New Roots is “Inspirerende plantaardige recepten voor ieder seizoen”. Plantaardig, dus vegan, zou je denken… Maar helaas is het niet zo, het is een vegetarisch kookboek aangezien er honing, zuivelproducten en eieren in gebruikt worden. Dit is ook meteen het enige negatieve wat ik over dit boek te zeggen heb. De meeste gerechten kan iemand met wat ervaring in de vegan keuken aanpassen. Het is vooral jammer voor de perceptie van de niet-vegans onder ons, waar wij plantaardig als synoniem voor vegan eten aanzien, wordt het hier als alternatief voor vegetarisch gebruikt.

My New Roots | De Groene Keuken

Ik heb al talloze keren in dit boek gekeken sinds ik het kreeg van de uitgeverij. Een aantal weken geleden maakte ik de pittige ontbijttaco’s met zoete aardappel en paddestoelen. Geweldig! Ik leerde hierdoor de combinatie van zoete aardappel en gerookt paprikapoeder kennen, iets wat ik vaak gebruikt heb sindsdien. Het life-changing loaf of bread met olijven en karwijzaadjes stond daarna helemaal bovenaan op mijn te-maken-lijstje. Het ziet er ook zo ontzettend lekker uit. En aangezien ik hou van stevig brood, leek dit wel geschikt voor mij. De karwijzaadjes liet ik weg, omdat ik niet van de anijssmaak houd. Verder volgde ik het recept. ’s Avonds maakte ik dit life-changing broodje, zette het in de koelkast en stopte het ’s ochtends in de oven. Ontzettend eenvoudig om te maken, het is echt supersnel door elkaar gemengd. Je hebt er trouwens vlozaadvezels voor nodig (psyllium husks), dat vind je niet makkelijk maar ik bestelde het online. Het brood werd geproefd door mijn trouwe testpanel: J. en mijn ouders en ze waren er alledrie even gek van (ik ook trouwens). Knapperig, heel erg vullend en de perfecte bodem voor een laagje cashewkaas. Omdat het zo simpel is en zo lekker, ga ik het zeker vaker maken.

My New Roots | De Groene Keuken

Nog zo’n voordeel aan dit boek is dat het is opgedeeld in de seizoenen, met als extra nog het tussenseizoen van vroege zomer. Heel fijn als je, net als ik, graag met de seizoenen meekookt. Sommige gerechten kun je natuurlijk altijd maken, zoals dat noten- en zadenbrood. Enkele dingen die nog op mijn te-maken-lijstje staan zijn: ontbijtbonken, bruisend gemberbier, muhammara, rode uien-linzensoep, pan bangst, cranberry-wortelcake en romige eierpunchmilkshake.

My New Roots is een prachtig boek en ik kan het iedereen aanraden. De meeste gerechten zijn bovendien ook nog erg gezond, zeker als je van de pure keuken houdt is dit een mooie aanwinst voor je kookboekencollectie: 4/5.

My New Roots | De Groene Keuken

My New Roots | De Groene Keuken2 thoughts on “My New Roots – Sarah Britton”

  • Oh ja, nu ben ik toch wel overtuigd dat ik dit boek ook wil! Ik had het geschrapt van mijn verlanglijstje toen ik ontdekte dat het niet vegan was. Ik ben eigenlijk zelf niet eens 100% vegan maar thuis kook ik wel meestal vegan en ik vind het dan lastig om – als ik een kookboek gebruik – toch nog recepten te moeten gaan aanpassen, want dan kan ik evengoed zelf experimenteren. Maar ik heb het er zonet terug aan toegevoegd, want je review maakt me toch wel benieuwd!

  • By far één van mijn favoriete kookboeken! Ik deed er ook al een #kookboekweek mee, die zo zo zo lekker was! Wel grappig dat je allemaal andere receptjes dan mij gekozen hebt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.