Oh She Glows Elke Dag – Angela Liddon

Na het succes van het eerste The Oh She Glows Cookbook, kon een opvolger niet uitblijven. Angela Liddon’s tweede kookboek werd gelukkig in het Nederlands vertaald, waardoor we ook prima kunnen genieten van haar recepten in onze eigen taal (vooral om het als cadeau te geven, vind ik dat perfect!).

Oh She Glows Elke Dag | Recensie op De Groene Keuken

Hoewel ik van dit boek vol ‘snelle, simpele vegan gerechten’ iets minder enthousiast wordt als van Angela’s eerste kookboek, staan er nog steeds leuke gerechten in. De opmaak is vrij simpel, met tinten blauw en groen die doorheen het boek blijven terugkomen. De foto’s zijn gemaakt door Ashley McLaughlin, die je misschien kent van de blog Edible Perspective. Het zijn mooie foto’s die goed passen bij de stijl van Oh She Glows, de gerechten zien er bovendien allemaal heel smakelijk uit. Enkel de keuze voor de coverfoto vind ik zelf wat minder, omdat er zoveel mooiere foto’s binnenin staan.

Oh She Glows Elke Dag is opgedeeld in verschillende, praktische, hoofdstukken:

Oh She Glows Elke Dag | Recensie op De Groene Keuken

Alle recepten zijn heel duidelijk, bij sommige staat zelfs wat te veel tekst naar mijn zin. Wat ik wel erg handig vind voor beginnende koks, is dat zelfs een hoeveelheid staat aangegeven bij bvb. zout en peper. Zelf doe ik dat meestal op het zicht, gevoel en smaak, maar als Jo eens kookt, vindt hij kruiden toevoegen altijd het moeilijkst. Ook leuk is dat er soms tips worden gegeven om een granen- of sojavrije versie van het gerecht te maken.

Wat vind ik van de recepten? Er staan weinig vernieuwende dingen in, het lijkt of je alles al eens hebt zien voorbijkomen, maar het is tof om dat eindelijk in boekvorm te hebben, zeker voor beginnende vegans en koks. Toch zijn er behoorlijk wat recepten die ik graag wil maken. Denk aan mokka-energierepen, superzaadcrackers, gouden franse linzensoep, goddelijke vegaburgers, brownies zonder bloem en een chocolade-pindakaastaart die bovenaan mijn te-maken-lijstje staat!

Oh She Glows Elke Dag | Recensie op De Groene Keuken

Ondertussen probeerde ik – uiteraard – enkele dingen uit: de lekkerste gemarineerde linzen leken me een erg fijn bijgerecht, maar het bleek ook niet meer dan dat te zijn. Ik heb al veel linzengerechten gegeten die me meer konden bekoren. Het is wel handig om een voorraad te maken en dan in een salade te verwerken.

Oh She Glows Elke Dag | Recensie op De Groene Keuken

Vorige week maakte ik de soep van 6 groenten en ‘kaas’ met de knoflookcroutons. De soep was erg lekker, makkelijk en ga ik zeker vaker maken. Het recept van de croutons paste ik wat aan om ze nog meer de pure smaak van knoflook te geven en het resultaat was echt heerlijk! Afgelopen weekend toverde ik de chilinacho’s met kaas op tafel (waarvoor ik ook de kaassaus maakte), dit was iets minder lekker dan ik had gehoopt, maar het was alsnog perfect comfortfood voor een luie zaterdagavond. Vooral bij dit gerecht viel me wel heel erg op dat de porties ontzettend klein zijn, ik maakte maar de helft van de kaassaus maar verder volgde ik het recept (met kikkererwten i.p.v. bonen) dat voor 4 personen zou zijn. We hadden er met ons twee echter maar net genoeg mee (en ik weet dat we grote eters zijn, maar meestal hebben we met een recept voor 4 personen nog genoeg over voor een stevige lunch). Ook de pasta met zongedroogde tomaat probeerde ik uit, of toch zo ongeveer. Ik maakte enkel de saus, voegde wat ingrediënten toe die Angela aangeeft, maar maakte er nog wat broccoli bij. De saus was wat flauw van smaak, dus daar voegde ik nog wat kruiden, bouillon en edelgist aan toe. De opgave was misschien ook wel iets te zwaar om de penne met zongedroogde tomaat uit Isa Does It te overtreffen.

Oh She Glows Elke Dag | Recensie op De Groene Keuken

Mijn besluit is dat het een leuk boek is om uit te koken op wat drukkere dagen, maar het is ook niet meer dan dat. De gerechten die ik er al uit klaarmaakte deden me niet van mijn stoel vallen, buiten de soep. Desalniettemin (ik was aan het wachten tot ik dat woord nog eens kon gebruiken ;-)), is het een aanrader omdat het je, zeker als beginnende vegan, heel wat inspiratie kan bieden voor gezonde maaltijden.

Heb jij al iets geprobeerd uit Oh She Glows Elke Dag? Welk gerecht MOET ik hier echt uit klaarmaken?

Oh She Glows Elke Dag – Angela Liddon
334 p. – 2017 – Unieboek, Het Spectrum


7 thoughts on “Oh She Glows Elke Dag – Angela Liddon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.