Vandaag Vegan! – Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Vandaag Vegan! – Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Vorig jaar verscheen hét Try Vegan kookboek, Vandaag Vegan! Na La Cucina VerdeVeggie Burgers, Balletjes en Beleg en Veggie Voor Starters werd het stilletjes aan tijd dat Miki en Kristin een vegan boek uitbrachten.

Vandaag Vegan! ziet er goed uit. Voor mij mocht de lay-out net iets minimalistischer, maar het is hedendaags opgemaakt met mooie, aantrekkelijke foto’s.

Het leuke aan dit boek is dat je er typisch Belgische gerechten in terugvindt waar Miki en Kristin een vegan versie van gemaakt hebben. Denk maar aan pannenkoeken, quiche, seitanstoofpotje (stoofvlees), cordon blue, gegratineerde witloof, macaroni met kaassaus … Maar ook voor liefhebbers van exotische gerechten zitten er genoeg recepten in Vandaag Vegan. Je vindt er bijvoorbeeld Aziatische recepten in terug zoals nasi goreng, loempia’s, wokgerechten, … En verder in de wereldkeuken Libanese köfte, witte linzenballetjes in tandoori-auberginesaus, moussaka, een sushiburger, …

IMG_0607

Sommige gerechten lijken op het eerste zicht misschien een beetje saai, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Ze zijn meestal wel makkelijk te maken en bereid met simpele en niet te veel ingrediënten. De nasi goreng bijvoorbeeld, is een easy peasy gerechtje, maar zit wel boordevol smaak. De quiche met pompoen en prei is snel gemaakt, maar is heerlijk met een frisse salade. De pannenkoekenwraps met hummus en oesterzwammen maakte ik als lunch, ze waren snel klaar en verrassend lekker.

Het zijn vaak gerechten waar je wat mee kunt variëren en die deel van een vast repertoire in de keuken kunnen worden. Niet alle, maar wel veel, recepten kun je maken op een doordeweekse dag zonder al te veel stress. Wat ook fijn is aan Vandaag Vegan, is dat er specials in staan: een aantal gerechten voor een brunch, zomerfeest en winterfeest. Handig, als je niet te veel wilt nadenken over een menu dan kun je gewoon deze recepten volgen.

IMG_0608

Als je graag iets vernieuwend ziet, afwijkt van de traditionele paden en wat langer in de keuken staan niet erg vindt, dan is dit boek niet meteen iets voor jou. Als je echter op zoek bent naar gerechten die niet te moeilijk zijn en niet te fel afwijken van wat je gewoon bent of was als omnivoor, dan is Vandaag Vegan! een grote aanrader. Er staan heel wat vegan versies van traditionele gerechten in, maar ook met inspiratie uit de wereldkeuken voor als je eens wat anders wilt.

Vandaag Vegan! – Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Uitgeverij Manteau – 171 p. – 2018

IMG_06092 thoughts on “Vandaag Vegan! – Miki Duerinck & Kristin Leybaert”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *