Vegan East – Milou van der Will

Vegan East – Milou van der Will

Een boek met niets dan heerlijke oosterse vegan gerechten? Yes please! Milou van der Will komt aan al je oosterse cravings tegemoet met Vegan East. Misschien ken je Milou al van haar blog The Green Chopstick? Naast heerlijke recepten maakt ze ook nog eens prachtige foto’s. Ik ging de afgelopen maanden aan de slag met Vegan East:

Indeling

  • Basis
  • Pittig
  • Street
  • Comfort
  • Licht
  • Zoet

Vegan-East - Milou-van-der-Will

Wat me aanspreekt

Vegan East heeft een heerlijke, eigen, stijl. De prachtige cover illustratie doet het al vermoeden: de illustraties zijn een terugkerend thema. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met zo’n prachtige afbeelding. Dit afgewisseld met de verder strakke vormgeving en mooie foto’s, maken het geheel heel aangenaam om in te kijken.

De recepten van Milou zijn duidelijk opgesteld en geven telkens aan hoe lang je er ongeveer mee in de weer bent. Geen overdreven inleidingen, wel foto’s die je zin doen krijgen in eten!

Gerechten als tofu in zwarte bonensaus met gemberbier, Korean fried cauliflower, gestoomde broodjes met sticky vijfkruiden-tempeh, Koreaanse stoof met kimchi en de spekkoek wil ik zeker eens uitproberen. Ook klassiekers zoals mapo tofu, nasi goreng en Chinese lentepannenkoeken staan in dit mooie boek.

 

Vegan-East-Milou-van-der-Will

Wat ik maakte

Het eerste recept dat ik uitprobeerde was de sticky crispy aubergine (p. 114). Een overheerlijk gerecht waar je een half uur aan kwijt bent. Dit ga ik echt nog veel vaker maken. De tamarindepasta komt goed tot zijn recht bij deze aubergine, een niet over te slaan ingrediënt dus.

De no-waste noedels (p. 122) maakte ik op een luie avond. Even wat overgebleven groenten uit je koelkast halen en hakken maar. Klaar op een dik kwartier, en je hebt een gezonde maaltijd.

Vervolgens probeerde ik de nasi goreng (p. 113), de klassieker der klassiekers. Zo’n gerecht dat je wel moét uitproberen, gewoon al om de variatie met andere versies te ontdekken. Ik nam wat minder olie en had wat minder geduld dan Milou me voorschreef, maar het resultaat was erg lekker. Een heel smaakvol rijstgerecht. Goed om te combineren met veel groenten.

Vegan East – Milou van der Will

Vegan East is een uniek kookboek in de Nederlandse boekenwereld. Tegenwoordig zijn er wel meer Nederlandstalige vegan kookboeken in dit genre, zoals Vegan JapanEasy en Chinese Take-away Veggie. Die kookboeken zijn echter beperkt tot hun regio, in Vegan East ontdek je recepten uit het Oosten, van Indonesische smaken tot typische Chinese gerechten. Fijn boek!

Vegan East – Milou van der Will
p. 192 – Uitgeverij Good Cook

Vegan-East-Milou-van-der-Will



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *