Vegan Happiness – Jessica Prescott

REVIEW Vegan Happiness | De Groene Keuken

Dit jaar komen de prachtige vegan (en vegan-friendly) kookboeken als paddenstoelen uit de grond! Ook Jessica Prescott’s Vegan Goodness werd vertaald naar het Nederlands en kwam als Vegan Happiness op de markt. Je kent Jessica misschien van haar blog Wholy Goodness. Net zoals haar blog staat dit kookboek vol met pure, heerlijke recepten.

Vegan Happiness heeft een simpele maar makkelijke indeling: een inleiding (met o.a. waarom ze vegan is, een boodschappenlijstje, keukengerei en tips en trucs), snelle hapjes, één-uursmaaltijden, lekker langzaam, bijzaken, zoete verleiding, smaakmakers en drankjes.
Het boek heeft een leuk vierkant formaat, heeft een mooie, simpele opmaak en staat vol met mooie foto’s en doodles.

De drie recepten die ik uit dit boek klaarmaakte waren de hummus, gouden soep met kikkererwtencroutons en de paddenstoelenstoofpot.

Ik probeer graag recepten voor hummus uit, omdat ik er nog nooit zelf gemaakt heb die ik ècht heerlijk vind. Dat was ook dit keer het geval, maar het was wel één van de lekkerste die ik zelf gemaakt heb.

REVIEW Vegan Happiness | De Groene Keuken

De gouden soep met kikkererwtencroutons viel in de smaak! De soep is op zich niet buitengewoon, ze bestaat voornamelijk uit oranje groenten en wat kruiden, en mocht van mij wat kruidiger zijn. De kikkererwtencroutons waren wel hemels! Ze zijn lekker om zo te snacken en geven een soep net die extra knapperige touch.

REVIEW Vegan Happiness | De Groene Keuken

Toen ik op een avond ontzettend veel zin had in een stoofpotje maakte ik de paddenstoelenstoofpot. Superlekker! Simpel, maar het geeft net dat aardige, hartige, winterse gevoel wat je nodig hebt op een koude avond. Ik maakte er puree en gestoofde spinazie bij klaar. Ook deed ik bruine linzen in de stoofpot, om het nog wat extra vullend te maken. Het paste er perfect bij en het lijkt me lekkerder met de linzen dan er zonder (ook voor de textuur was dit een aangename aanvulling). Echt een aanrader deze stoofpot!

Verder wil ik graag de citroen-maanzaadcake, de rabarber-bosvruchtencrumble, het hartig notenbrood, de doperwten-aardappelballetjes en de boerenkoolscones uitproberen. Alle dingen in dit boek zien er lekker en fris uit en zijn ook nog eens gezond. Aanrader dus!

Vegan Happiness – Jessica Prescott
Veltman Uitgevers, 160 p., 17€50


1 thought on “Vegan Happiness – Jessica Prescott”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *