Skip to content
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
  • Over
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Cookiebeleid (EU)
DE GROENE KEUKEN

vegan koken & een vleugje boeken

  • Home
  • Over
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Boeken
  • Contact

Links

Mac & Cheese

De lekkerste barbecuesaus

Vegan East

Kaasbroodjes

Aspergesoep

Golden milk smoothie

Havermout banaan pannenkoeken

degroenekeuken.be

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)

De Groene Keuken

De Groene Keuken is een vegan kookblog met een vleugje boeken. Hier vind je Sara’s plantaardige recepten, recensies van de nieuwste kookboeken en favoriete boeken.

Vragen? Laat een comment achter of stuur me een mailtje!

Volg mij

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

degroenekeuken

degroenekeuken
📚 Ik heb een nieuwe favoriete boekenwinkel! 🥰

Enkele weken geleden bezochten Jo en ik voor het eerst @naboekovsinttruiden - een boekenwinkel in onze geboortestad konden we niet links laten liggen 😉 Een kleine maar prachtige boekhandel, gevuld met echte pareltjes. Zelden stap ik een boekenwinkel binnen waar zoveel boeken me aanspreken. Het resultaat was er dan ook naar 🙈 Zowel Jo als ik moesten een flinke selectie maken, op de foto is de stapel die mee naar huis ging. Wie raadt welke van mij zijn 🫢

Ik ben tamelijk kieskeurig bij de boeken die ik koop. Waar ik in de bib telkens een tiental boeken mee naar huis neem, koop ik in een winkel soms geen, meestal één of misschien twee boeken. Maar bij Naboekov moest ik mezelf tegenhouden 😅

Wie is er nog fan van kleine zelfstandige boekhandels?! 🙋‍♀️
💫 weekend 💫 🌿 45 km fietsen tussen het g 💫 weekend 💫

🌿 45 km fietsen tussen het groen om naar een boekenverkoop te gaan (en niks te vinden).

🍒 genieten van een zalige kersen-chocoladesmoothie.

📚 momenteel aan het lezen in ‘catcher in the rye’ omdat ik mijn collega’s er enthousiast over hoorde doen.

🤓 een ongefilterde selfie, omdat het deugd doet om dat van anderen ook af en toe te zien.

🦶🍃 genieten van de huidige temperatuur (en tuin en nieuwe tuinmeubels) voor de hittegolf eraan komt.

🍽 braised jerk aubergine met mac’n’cheese uit @rachelama_ ‘s one pot: three ways. Leek veel werk, was het niet, wel superlekker!

🎵op de achtergrond mijn nieuwste favoriet: Unthethered van PVA.

♥️ en ondertussen ook heel veel quality time met de hondjes ♥️
.
.
.
#weekend #zondag #fietsen #boeken #bookstagram #ilovebooks #booksbooksbooks #limburg #visitlimburg #fietsroutenetwerk #vegan #whatveganslooklike #shamelessselefie #genieten #rachelama #veganfood #veganfoodshare
Mijn verlof begon twee weken geleden met… corona Mijn verlof begon twee weken geleden met… corona 😒

Meer dan een week lag ik ziek in de zetel, miste ik o.a. The Rolling Stones (😭) en stak ik Jo aan. Maar de afgelopen dagen maakten we het een beetje goed.

We gingen lunchen bij @elverdeofficial. Een supermooi zaakje in Genk met ultieme zomervibes! Jo nam de aubergineschnitzel met orzo en ik de burger met zoete aardappelfrietjes. We werden niet omver geblazen, maar het was wel lekker. Het is een toffe toevoeging aan vegan zaakjes in Limburg 🌿

Nadien gingen we wandelen in Kattevennen. Een prachtig stukje van het nationaal park. Niets doet zoveel deugd als een wandeling in het bos 💚🌳
🍊🌿 Het kookboek Nistisima van Georgina Hayde 🍊🌿 Het kookboek Nistisima van Georgina Hayden bewijst dat eenvoud lekker kan zijn. Meer zelfs, het bewijst dat je niet meer nodig hebt dan groenten, peulvruchten, granen en enkele smaakmakers om overheerlijk te eten.

🌿 Meer over dit prachtige boek lees je op degroenekeuken.be 🌿💚🌿

.
.
#vegan #bestofvegan #gezond #belgianblogger #vegansofbelgium #veganfoodshare #lifeandthyme #whatveganseat #healthy #f52grams #foodstagram #onthetable #feedfeedvegan #pasta #wholefoods #storyofmytable #beautifulcuisines #plantaardig #kitchenbowl #veganmacncheese
#droolclub #huffposttaste #getinmybelly #buzzfeedfood #foodvsco #ktchn #foodgawker
Het is vandaag dinsdag, maar het voelt als een maa Het is vandaag dinsdag, maar het voelt als een maandag baaldag. Daarom is ‘t tijd voor een terugblik op een heerlijk verlengd weekend. Een weekend zonder sociale media dat zo ontzettend veel deugd deed! 🥰

Ik kan echt genieten van instagram. Ik haal hier heel wat inspiratie op, zie graag lekker vegan eten verschijnen en vind de #bookstagram community echt heerlijk. Maar zo zonder die extra prikkels… da’s voor herhaling vatbaar. ☕️🍹📚📖🥾🌳♥️

❣️ Koffie en het proces van het maken van koffie.
❣️ Nieuwe drankjes uitproberen: koude rooibosthee met bosbessen.
❣️ Julian van @fleurpierets. Niet alleen pijnlijk mooi, het wakkerde ook mijn honger naar kunst en cultuur terug aan.
❣️ Nistisima & andere kookboeken: ik stelde een weekmenu op voor de komende 4 weken, omdat ik er zin in had en omdat het mij tijdens die drukke weken gezond gaat helpen eten. (🤞)
❣️ Heerlijk eten met veel groenten. Maar ook gebakken aardappelen met groenten en vegan balletjes bij mijn oma. En ook baked ziti met veel vegan kaassaus en ballen. 😋
❣️ Het Monster van Essex. Ik zit nu ongeveer op één vierde en wil er de hele tijd in verder lezen. Heerlijke sfeer en zalige personages.
❣️ Wandelen met mijn favorietjes in onze mooie buurt. Wandelen met het hele gezin zit er niet meer in, Nick is 15 en kan alleen nog korte wandelingetjes aan. Maar met ons drietjes was het ook heel fijn 🥰
Vandaag is het een week geleden dat we afscheid na Vandaag is het een week geleden dat we afscheid namen van Lenni.
Mijn meisje, mijn dikke mie, vranke bet, koppige teef, mijn bollie... is er niet meer.
Het voelt vaak nog zo onwerkelijk. En andere momenten is het zo pijnlijk duidelijk...

Bijna 7 jaar geleden maakten zij en haar broer van ons huis een thuis. Het duurde even voordat ze zich kon openstellen, voordat ze ons vertrouwde. Maar eens dat vertrouwen er was, werden we beste vrienden. Eens ze zich openstelde werd duidelijk dat ze niet die angstige hond was, maar een koppige hond met karakter. Ze zou haar zin doen. Waar ze de eerste tijd bij ons schrik had wanneer we de TV opzetten of een lepel lieten vallen, kon dat haar de laatste jaren nog weinig schelen. Als ze maar in haar mandje dutjes kon doen, op tijd eten en knuffels kreeg en af en toe kon gaan blaffen in de tuin of zich lastig maken op Nick of Zappa.

Ze was op. Ze kon niet meer doen wat ze graag deed of moest doen, en dat was geen leven voor haar. Lenni was zelfstandig, ze vond het niet fijn om geholpen te worden. Ze at altijd zo graag, maar ze wou zelfs haar lievelingskost niet meer eten, enkel nog een snoepje af en toe. We haalden haar op zaterdagavond op bij de dierenarts, na drie dagen aan een infuus gelegen te hebben. Ze was te moe om haar kop op te lichten. We hebben de hele nacht bij haar geslapen. Op zondag maakten we de hartverscheurende beslissing. Het ging niet meer. We hebben haar lievelingsdingen nog gedaan, voor zover dat nog kon. We hebben zoveel geknuffeld, zoveel gehuild en nog eens zoveel geknuffeld. We hebben waardig afscheid genomen, we hebben haar nog laten weten dat we haar zo ongelooflijk graag zien.
👇
Als je deze week 1 recept uitprobeert, laat het da Als je deze week 1 recept uitprobeert, laat het dan deze vegan mac & cheese zijn! 🧀

Na jaren recepten uitproberen en uiteindelijk zelf aan de slag te gaan, creëerde ik de ultieme, smeuïge, verrukkelijke macaroni met kaassaus. 🌿 

Genieten van de eerste hap tot de laatste 🍽 #linkinbio 

.
.
#vegan #bestofvegan #gezond #belgianblogger #vegansofbelgium #veganfoodshare #lifeandthyme #whatveganseat #healthy #f52grams #foodstagram #onthetable #feedfeedvegan #pasta #wholefoods #storyofmytable #beautifulcuisines #plantaardig #kitchenbowl #veganmacncheese
#droolclub #huffposttaste #getinmybelly #buzzfeedfood #foodvsco #ktchn #foodgawker
🌞 Enkele jaren geleden creëerde ik heerlijke s 🌞 Enkele jaren geleden creëerde ik heerlijke sausjes voor de barbecue special van De Groene Keuken Magazine. Nu vind ik het zonde, zeker in de zomer, om de recepten beperkt te houden tot dat magazine. Daarom deel ik het vandaag mijn recept voor de lekkerste barbecuesaus met jou! 😋

🌿 Het creëren van je eigen sauzen lijkt veel werk voor iets wat je makkelijk (en vaak goedkoop) in de winkel kunt kopen. Zelf maken vereist ook wel wat tijd, maar het resultaat is het zo waard. Probeer mijn recept dus zeker uit en laat weten wat je ervan vindt 💚

#LinkInBio 

.
.
.
#vegan #vegansOfIG #VeganFoodshare #plantbased #veganFood #whatVegansEat #veganLife #vegetarian #healthy #veganShare #veganForLife #veganEats #dairyFree #instaVegan #eeeeeats #f52grams #huffposttaste #GetInMyBelly #vegansOfBelgium #vscofood #ktchn #feedfeedVegan #foodgawker #darlingWeekend #food52 #bestOfVegan #barbecue  #bbqTime  #belgianBlogger
Afgelopen zondag maakte ik deze heerlijke rabarber Afgelopen zondag maakte ik deze heerlijke rabarber-streuselcake! 🍰

Ik volgde het recept van @seitanismymotor  en dat werkte perfect. Het is eenvoudig en het resultaat is de extra moeite van het roosteren van de rabarber zo hard waard. Je proeft nog dat lekker fris zurig smaakje van de rabarber. Heerlijk! 🤩

Nu ben ik nogal zot op rabarber. De confituur van aardbei en rabarber die mijn mama jaarlijks maakt, gaat hier vlotjes binnen (door de soja-yoghurt, op een vegan croissantje, bij de pannenkoeken, ...). En ook rabarbercompote wordt hier zowat elk jaar gemaakt. Maar deze streuselcake wordt ook een blijvertje! 😋

Thanks for the recipe Constanze, it was delicious @seitanismymotor 🌿

.
.
.
#vegan #bestofvegan #gezond #belgianblogger #vegansofbelgium #veganfoodshare #lifeandthyme #whatveganseat #brugge #f52grams #foodstagram #onthetable #feedfeedvegan #feedfeed  #foodgawker  #thatsdarling #bruges #baking #storyofmytable #veganpie  #beautifulcuisines #plantaardig #gloobyfood #kitchenbowl #veganasfuck  #veganbreakfast #eatprettythings #dairyfree #instavegan #veganbaker
Asperges all day, every day! 🌿 (waar is die asp Asperges all day, every day! 🌿 (waar is die asperge-emoji?!)

Vanmiddag maakte ik de vereenvoudigde versie van mijn aspergesoep. Ze is net iets lekkerder als je een bouillon van de schillen maakt, maar het is nu eenmaal net iets sneller als je dat niet doet 🤭

Het blijft wel een heerlijke soep, een soep die niet kan ontbreken in het aspergeseizoen! Zeker met het typisch Belgische weer van de afgelopen dagen een welgekomen warmte. Als je ook benieuwd bent naar dit fluweelzacht en smaakvol soepje, één adres: degroenekeuken.be (of #LinkInBio) 🍵

.
.
.
#DeGroeneKeuken #Asparagusforever #Aspergeseizoen #Lente #Plantaardig #BelgischeAsperges #Asperges #Aspergesoep
#Vegan #BestOfVegan #Gezond #VegansOfBelgium #BelgianBlogger #BelgischeBlogger #VeganFoodShare #LifeAndThyme #WhatVegansEat  #f52grams #Foodstagram #OnTheTable  #ThatsDarling #WholeFoods #WFPB #StoryOfMyTable
Laad meer Volg op instagram

Over De Groene Keuken

De Groene Keuken is een vegan kookblog met een vleugje boeken. Hier vind je Sara's plantaardige recepten, recensies van de nieuwste kookboeken en favoriete boeken.

Pagina’s

  • Contact
  • Cookiebeleid (EU)
  • Links
  • Magazine
  • Over
  • Privacybeleid
  • Recepten

Categorieën

  • Avondeten
  • Boeken
  • Broodbeleg & dips
  • Drankjes
  • Favorieten
  • Gebak
  • Hapjes
  • Kookboeken
  • Ontbijt
  • Pasta
  • Randgevalletjes
  • Salades
  • Soep
  • Top posts

Archief


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Copyright © 2011-2022 Sara Surinx | De Groene Keuken.
Niets van deze site mag in zijn geheel, gedeeltelijk of aangepast overgenomen worden zonder toestemming van de auteur. Refereer steeds naar de specifieke URL.
  • Built using Kale Pro by LyraThemes.
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}