Vorig jaar in de lente moest ik een ontbijtrecept bedenken voor Vegan Magazine van de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme). Ik ben gek op ontbijtjes, dus het leek te makkelijk om waar te zijn: een zomers lente-ontbijtrecept mogen delen. Doordat er zoveel heerlijke dingen zijn om de dag mee te starten, werd het een ontzettend moeilijke opgave. Want: zou ik een pannenkoekenrecept delen, omdat dat zowat ‘mijn ding’ is? Of zou ik iets uitdagender kiezen zoals ontbijttaartjes of boekweitpudding? Misschien houden mensen net wel van een simpele smoothie of chiapudding? Of ga ik voor wafels, die zijn toch ook heerlijk als ontbijt? Het vergde dus heel wat meer voorbereiding dan ik had gedacht, gewoon door mijn besluiteloosheid. Eén dag voor de deadline stuurde ik uiteindelijk mijn gekozen ontbijtrecept op. En ondanks heel dat gedoe voordien, ben ik best wel trots op het eindresultaat.
Peanut butter jelly wafels
Ingrediënten
- 1 banaan
- 250 ml ongezoete sojamelk
- 80 g pindakaas
- 185 g boekweitmeel
- 1 el maïszetmeel
- 1 tl bakpoeder
Bereiding
- Stap 1 Doe de banaan, sojamelk en pindakaas in de blender en mix tot het één vloeibaar geheel is.
- Stap 2 Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en meng door elkaar.
- Stap 3 Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot het een beslag vormt.
- Stap 4 Warm je wafelijzer op en doe telkens twee flinke eetlepel beslag erin.
- Stap 5 Laat enkele minuten bakken voor je controleert. Als de wafels er goed gebakken uitzien, haal je ze uit het wafelijzer.
Aardbeienjam
Ingrediënten
- 100 à 150 g aardbeien
- 1/2 à 1 tl agavesiroop
- 1 tl chiazaad
Bereiding
- Stap 1 Neem een kleine steelpan en doe hier een bodempje water in, voeg de aardbeien toe en laat op een laag vuur zacht worden.
- Stap 2 Voeg de agavesiroop toe en laat nog even verder stoven. Pureer de aardbeien met een aardappelstamper of, als je niet graag stukjes hebt, met een mixer.
- Stap 3 Roer het chiazaad erdoor en laat afkoelen.
Serveer de wafels met de jam.
Smakelijk!
Pro tip : Heb je wafels over? Je kunt ze makkelijk invriezen.
Je kunt ze ook makkelijk weer lekker krokant krijgen door ze een minuutje in de broodrooster op te warmen.
Probeer je deze wafels uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤
1 thought on “Glutenvrije Vegan Peanut Butter Jelly Wafels”