Oké, de titel van dit gerecht klinkt niet echt aantrekkelijk. Maar ’t is wel een heel lekker ontbijtje. Ik vind het altijd zo zonde wanneer ik alle pulp die overblijft door het maken van amandelmelk moet weggooien. Dus ging ik op zoek naar manieren waardoor ik de pulp gewoon kan gebruiken. Een eerste experiment volgde snel: amandelgranola. Maar dat lukt dus niet zo goed, doordat de pulp te fijn is en je overblijft met een gebakken goedje dat helemaal uit elkaar valt – tenzij je veel olie of siroop toevoegt, maar dat vond ik ook niet zo tof om te doen. Ik ging voor een veel simpelere oplossing: de amandelpulp in mijn havermoutpap verwerken. Het resultaat mag er wezen en is zowaar één van mijn favoriete ontbijten geworden.
Havermout met amandelpulp
1 persoon
1 cup havermout
1 cup amandelmelk
1/2 cup amandelpulp + extra
1 el chiazaad
1 el zonnebloempitten
1 banaan
1 el rozijnen
evt. wat ahornsiroop
Doe de havermout, chiazaad, amandelpulp en amandelmelk in een kleine kookpot en breng op middenhoog vuur aan de kook. Roer goed.
Doe de havermoutpap in een kommetje en top met zonnebloempitten, banaan, rozijnen en nog wat extra amandelpulp. Als je daar zin in hebt, kunt je er nog wat ahornsiroop over doen (de combinatie met de amandelpulp is goddelijk).
Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken, zoals andere soorten noten, cacao nibs, chocoladestukjes, appel, peer, … Maar dit is mijn favoriete combinatie.
Binnenkort volgen er waarschijnlijk nog meer receptjes met amandelpulp. Mijn liefde voor amandelen gaat ver, ik ben al aan het denken aan koekjes… Moet lukken!
Laat zeker weten als je dit receptje probeert. Smakelijk!
Mmmm, dit pin ik! Het is alweer eventjes geleden dat ik zelf notenmelk gemaakt heb. Tijd dat ik mijn neteldoek nog eens bovenhaal!
Bij mij was het ook al een hele tijd geleden en nu weer regelmatig. ’t Is zo lekker!
Yum, dat is een leuke variatie! Maar: eet jij echt 1 cup havermout in je eentje op? 🙂
Ja :$
‘k Ga het eens proberen! Ongetwijfeld is het zo lekker dat ik het ook allemaal op krijg 🙂
ziet er heerlijk uit!!!
Kan je de pu ook invriezen?