Vegan Bosbessenmuffins

VeganMoFo10
Something blue

Bij het thema van de dag ‘something blue’ moest ik meteen aan bosbessen denken. En als ik aan bosbessen denk, denk ik aan gebak… Ik twijfelde tussen pannenkoeken, bananenbrood, cake, … maar het werden muffins! Overheerlijke muffins! Ze zijn lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje of dessert. Uiteraard zijn ze niet helemaal blauw, maar de prachtige blauw-paarse kleur van de bessen komt wel terug in de muffins. Maak ze, deel ze, eet ze op!

Bosbessenmuffins | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Bosbessenmuffins
12 muffins

1 cup / 240 ml plantaardige melk
1 tl appelazijn
1/4 à 1/3 cup / 35 à 50 gr bruine suiker of kokossuiker
1/4 cup / 60 ml olie
1 tl vanille extract
1 1/2 cup / 200 gr (bevroren) bosbessen
2 1/2 cup / 390 gr bloem*
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl citroenzeste

Meng de melk en appelazijn in een kom en laat even staan. Voeg de suiker, olie en vanille toe en meng.

Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder en citroenzeste, meng door elkaar. Meng de bosbessen erdoor zodat ze een laagje bloem krijgen (zo zakken ze niet naar de onderkant van je muffins).

Giet de natte ingredienten bij de droge en meng samen. Verdeel het deeg onder 12 muffinvormpjes.

Bak ongeveer 20 minuten op 180°C.

* Je kunt een mengeling van volkoren en witte bloem gebruiken, of zelfs speltmeel.

Bosbessenmuffins | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Bosbessenmuffins | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Bosbessenmuffins | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15



5 thoughts on “Vegan Bosbessenmuffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.