VeganMoFo10
Something blue
Bij het thema van de dag ‘something blue’ moest ik meteen aan bosbessen denken. En als ik aan bosbessen denk, denk ik aan gebak… Ik twijfelde tussen pannenkoeken, bananenbrood, cake, … maar het werden muffins! Overheerlijke muffins! Ze zijn lekker als ontbijt, maar ook als tussendoortje of dessert. Uiteraard zijn ze niet helemaal blauw, maar de prachtige blauw-paarse kleur van de bessen komt wel terug in de muffins. Maak ze, deel ze, eet ze op!
Bosbessenmuffins
12 muffins
1 cup / 240 ml plantaardige melk
1 tl appelazijn
1/4 à 1/3 cup / 35 à 50 gr bruine suiker of kokossuiker
1/4 cup / 60 ml olie
1 tl vanille extract
1 1/2 cup / 200 gr (bevroren) bosbessen
2 1/2 cup / 390 gr bloem*
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl citroenzeste
Meng de melk en appelazijn in een kom en laat even staan. Voeg de suiker, olie en vanille toe en meng.
Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder en citroenzeste, meng door elkaar. Meng de bosbessen erdoor zodat ze een laagje bloem krijgen (zo zakken ze niet naar de onderkant van je muffins).
Giet de natte ingredienten bij de droge en meng samen. Verdeel het deeg onder 12 muffinvormpjes.
Bak ongeveer 20 minuten op 180°C.
* Je kunt een mengeling van volkoren en witte bloem gebruiken, of zelfs speltmeel.
Mmm!! Lijkt mij echt heerlijk ^-^ (ik moest ook aan blauwe bessen denken bij deze dag)
Complimentje voor de kwaliteit van jouw recepten en foto’s. Daar heb ik bewondering voor.
Dankje Vera! Dat is echt leuk om te horen 🙂
Mmmmmmmmmm! Ik maakte onlangs ook cake met bosbessen. Yummie!
Lekker 😀
Ik had eigenlijk wat meer dingen met bosbessen willen maken dit seizoen, maar het is er uiteindelijk niet van gekomen..
Ik heb er heel wat ingevroren, zodat ik er in het najaar nog mee kan bakken 🙂