Nu de zomereditie van De Groene Keuken Magazine er is, wordt het tijd dat ik mijn blog weer wat leven inblaas. Ik doe mijn best om je snel van nieuwe content te voorzien. Er staan nog wat recepten op mijn lijstje om uit te typen èn er liggen nog heel wat kookboeken te smeken om uitgeprobeerd te worden. Bij die laatste zitten er echt pareltjes tussen waar ik al enkele keren door gebladerd heb, maar er nog niet toe gekomen ben om er iets uit te maken. Dat moet dus snel gebeuren! En uiteraard houd ik je dan op de hoogte hoe dat allemaal verloopt.
Maar vandaag trakteer ik je op één van mijn lievelingsrecepten uit het magazine. Bij de eerste hap geloof je nooit dat dit eigenlijk best een gezond ontbijt of tussendoortje is. Zowel rauw als uit de oven is het overheerlijk. Als je dus geen droogoven hebt, kun je het evengoed in de oven maken (ook al is het dan niet meer raw). De rawnola houdt tamelijk lang, maar hier overleeft het nog geen week, het is gewoon te lekker om te laten staan.
Chocolade Rawnola
1 cup / 140 gr dadels, min. 1 uur geweekt
3 el kokosolie
3 el rauwe cacao
½ vanilleboon
snuifje zout
¼ cup weekwater van de dadels
1 cup / 200 gr boekweit
2 cups / +/- 250 gr amandel- en/of walnoten
1/2 cup / 60 gr cacao nibs
Mix de dadels in een foodprocessor met de kokosolie, cacao, vanille, zout en water tot een smeuïge puree.
Doe de boekweit met de noten in een grote kom en meng hier de dadelpuree door.
Spreid de rawnola uit op bakpapier en zet 12 uur in de droogoven. Je kunt de rawnola ook in de oven maken: 30 à 40 minuten op 160°C. Voeg de cacao nibs toe.