Omdat ik mijn ochtend graag altijd goed begin, maak ik mij soms wat decadentere smoothies. Mijn liefde voor mijn pindakaas-banaansmoothie heb ik al genoeg bezongen, dus het is tijd voor iets nieuw. Het allerfijnste aan deze aardbeien cheesecake smoothie is dat hij smaakt naar een dessert, maar dat er helemaal niets ongezond in zit, integendeel. Ik ben zo’n fan van deze lekkernij dat ik hem zowel als ontbijt en als dessert maakte!
Ik maakte deze smoothie trouwens met water omdat onze voorraad plantenmelk begon op te geraken (crisis ten huize Groene Keuken). Om er dan wat meer smaak en pit te geven, voegde ik wat amandelen toe. Je kunt dus gerust amandelmelk of andere plantenmelk gebruiken in plaats van het water en de noten. Als je de middag niet haalt op een smoothie, kun je ook wat extra havermout toevoegen OF je kunt minder water toevoegen en er een smoothie bowl van maken met granola, chiazaad, extra rood fruit en kaneel. Tot zover de varianten op dit lekkere ontbijt. Hier is ’t recept 😉
Aardbeien Cheesecake Smoothie
1 banaan
1 cup bevroren aardbeien
1 à 2 el amandelnoten
2 el havermout
1 1/2 cup water
1 tl vanille-extract
1/2 tl kaneel
Doe alles in de blender en mix!
Werk eventueel af met wat extra kaneel en hennepzaad.
Smakelijk!
Oh, ziet er heerlijk uit! Eentje om te onthouden.
Dankjewel!
Mmm, (cheese)cake for breakfast, dat kan niet slecht zijn 😉
Hihi. Soms lukt iets wat je in je hoofd hebt, gewoon nog beter in ’t echt 😉