Havermout banaan pannenkoeken

Havermout banaan pannenkoeken

Het komt niet vaak voor, maar ik had een tijd geleden twee overrijpe bananen liggen. Meestal gaan zulke bananen een smoothie, of de diepvries, in. Maar ik had zin in pannenkoeken én in havermout. Vandaar deze heerlijke combinatie: havermout banaan pannenkoeken to the rescue!

Deze havermout pannenkoeken zijn ontzettend lekker en bovendien erg gezond. Haver is een volkoren graan en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Specifiek helpt haver het LDL-cholesterolgehalte in je bloed te verlagen. Toch een leuke bonus. Als je trouwens kiest voor glutenvrije havermout, is dit gerecht ook volledig glutenvrij. Ideaal ook voor wie op zoek is naar pannenkoeken zonder ei.
Ik vind het echt zalig als iets wat ik zo heerlijk vind, ook nog eens voedzaam is. Hopelijk vind jij het even lekker! Laat het zeker weten als je deze vegan havermout banaan pannenkoeken probeert.

Havermout banaan pannenkoeken

10 juli 2014

Auteur:

Ingrediënten
  • 1 cup / 90 g havermout
  • 1 el amandelen
  • 2 rijpe bananen
  • 1/2 cup / 125 ml plantaardige melk
  • 1/2 tl vanille-extract
  • evt. een snuifje zout
Bereiding
  • Stap 1 Maak in een foodprocessor of blender havermoutmeel van de havermout. Voeg hier de amandelen bij en maal ze fijn.
  • Stap 2 Voeg de bananen, plantaardige melk en het vanille-extract toe en blend tot een smeuïge massa.
  • Stap 3 Vind je het deeg iets te vast? Voeg dan geleidelijk aan 1 tot 4 eetlepels extra plantaardige melk toe. Je deeg is beter iets te vast, dan te nat.
  • Stap 4 Verwarm een goede antikleefpan op middenhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is.
  • Stap 5 Giet een klein beetje beslag in de pan, de pannenkoek moet ongeveer zo breed als een cup zijn. Je kunt enkele pannenkoeken tegelijk bakken.
  • Stap 6 Als de randen beginnen te verkleuren en er enkele bubbels in je deeg komen, is het tijd om om te draaien.

Vegan havermout banaan pannenkoeken met bosbessen en ahornsiroop

De pannenkoekjes blijven vrij vochtig en smeuïg binnenin, zo’n beetje stevige havermoutpap in pannenkoekenvorm. Zelfs als je geen fan bent van havermout, ga je gek zijn op deze natuurlijk zoete havermout banaan pannenkoeken!

Ze passen uitstekend met chocoladespread, pindakaas en jam, of met vers fruit en ahornsiroop.

Smakelijk!

Probeer je deze vegan havermout banaan pannenkoeken uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken
❤
Vegan havermout banaan pannenkoeken met bosbessen en ahornsiroop
Als je dit gerecht leuk vindt, vind je de havermout met appel uit de oven of mijn vegan ontbijtpannenkoeken misschien ook lekker.


2 thoughts on “Havermout banaan pannenkoeken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *