Vegan Ontbijtpannenkoeken

Vegan Ontbijtpannenkoeken

Niks zo heerlijk als ’s ochtends genieten van pannenkoeken bij het ontbijt. Omdat er geen suiker in deze pannenkoeken zit, kun je ze ook toppen met hartige dingen zoals tofu scramble, geroosterde tomaten, gebakken champignons, spinazie en/of seitanworstjes. Als je net als ik van een zoeter ontbijt houdt, dan zijn nootjes met ahornsiroop heerlijk of chocospread met banaan.

Vegan Ontbijtpannenkoeken

8 oktober 2018
: 8
: Makkelijk

Auteur:

Ingrediënten
  • 150 gr bloem (wit & volkoren)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 300 ml ongezoete plantaardige melk
  • 2 el plantaardige olie
  • extra plantaardige olie
Bereiding
  • Stap 1 Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een grote kom.
  • Stap 2 Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar.
  • Stap 3 Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie (bij voorkeur kokosolie). Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken.
  • Stap 4 Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!

Smakelijk!

Probeer je deze pannenkoeken uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤ 

Ontbijtpannenkoeken | De Groene Keuken



3 thoughts on “Vegan Ontbijtpannenkoeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.