Niks zo heerlijk als ’s ochtends genieten van pannenkoeken bij het ontbijt. Omdat er geen suiker in deze pannenkoeken zit, kun je ze ook toppen met hartige dingen zoals tofu scramble, geroosterde tomaten, gebakken champignons, spinazie en/of seitanworstjes. Als je net als ik van een zoeter ontbijt houdt, dan zijn nootjes met ahornsiroop heerlijk of chocospread met banaan.
Vegan Ontbijtpannenkoeken
Ingrediënten
- 150 gr bloem (wit & volkoren)
- 2 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 300 ml ongezoete plantaardige melk
- 2 el plantaardige olie
- extra plantaardige olie
Bereiding
- Stap 1 Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een grote kom.
- Stap 2 Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar.
- Stap 3 Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie (bij voorkeur kokosolie). Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken.
- Stap 4 Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!
Smakelijk!
Probeer je deze pannenkoeken uit? Laat het zeker weten! Laat een comment achter of deel op sociale media met #degroenekeuken en/of @degroenekeuken ❤
Klinkt lekker 🙂 Ik ga zeker de hartige versie eens proberen , een snuifje extra kala namak in de pannenkoekjes en dan serveren met tofu scramble en een sneetje gebakken speck.
Dat klinkt goed 😉 Nu heb ik weer zin in pannenkoeken haha!